33.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΙώσειςΝέα απειλή; Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ιό τύπου Έμπολα -Μπορεί να επιφέρει τον...

Νέα απειλή; Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν ιό τύπου Έμπολα -Μπορεί να επιφέρει τον θάνατο σε τρεις μέρες

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε RC-135 και Eurofighter της RAF

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος αναχαίτισε τρία βρετανικά στρατιωτικά αεροσκάφη που πλησίαζαν τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα στις 24 Ιουλίου, όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλήρωμα ενός ρωσικού μαχητικού Su-27 εντόπισε και αναγνώρισε τρία στίγματα ως ένα στρατηγικό αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135 και δύο μαχητικά Typhoon της

meteo.gr: Αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών μετά από 16 συνεχόμενες ημέρες καύσωνα στη χώρα – Στους 38.7 °C η μέγιστη θερμοκρασία

Αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών μετά από 16 συνεχόμενες ημέρες καύσωνα στη χώρα – Στους 38.7 °C η μέγιστη θερμοκρασία Σύνταξη άρθρου: Γ. Κύρος, Κ. Λαγουβάρδος Ε.Α.Α – Πεντέλη, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, 17:45   Αποκλιμάκωση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών καταγράφεται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τετάρτη

Τρομοκρατική ενέργεια; Μαχαιρώθηκε Βρετανός στρατιώτης έξω από στρατιωτική βάση

Ένας Βρετανός στρατιώτης δίνει μάχη για την ζωή του αφού μαχαιρώθηκε έξω από στρατιωτική βάση στη νοτιοανατολική Αγγλία το βράδυ της Τρίτης. Ο στρατιώτης, ο οποίος ήταν με πλήρη στολή, μαχαιρώθηκε κοντά στους στρατώνες Brompton στο Gillingham, στο Κεντ γύρω στις 6 το απόγευμα. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και  σύμφωνα με πληροφορίες είναι  σε «σοβαρή» κατάσταση. 

ΗΠΑ: Ποιοι παροτρύνουν την επανέναρξη των πυρηνικών δοκιμών

Από το 2024, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι η μόνη χώρα που έχει αναπτύξει πυρηνικά όπλα σε στρατιωτικό περιβάλλον, σκοτώνοντας πάνω από 150.000 ανθρώπους σε πυρηνικές επιθέσεις στην Ιαπωνία, καθώς η χώρα βρισκόταν στο χείλος της παράδοσης! Εξέχουσες προσωπικότητες στο κατεστημένο εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών πιέζουν για την επανέναρξη των δοκιμών πυρηνικών όπλων

Προσοχή: Κανένα παιδί κάτω των 4 ετών δεν πρέπει να καταναλώνει τις γρανίτες Slush

Κίνδυνος από τα παιδικά ροφήματα πάγου που περιέχουν γλυκερίνη. Συμβουλές σε γονείς, κηδεμόνες και φροντιστές να περιορίσουν την κατανάλωση ροφημάτων πάγου από τα μικρά παιδιά που περιέχουν γλυκερίνη, λόγω πιθανών παρενεργειών όπως πονοκεφάλους, ναυτία και έμετο έδωσε η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της Ιρλανδίας (FSAI). Υπενθυμίζεται ότι δύο νήπια 3 και 4 ετών στο Εδιμβούργο και στο
spot_imgspot_img

Επιστήμονες στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Χεμπέι της Κίνας δημιούργησαν έναν νέο ιό, χρησιμοποιώντας συστατικά του Έμπολα, με στόχο να αναλύσουν την ασθένεια και τα συμπτώματά της, αλλά η έρευνά τους πυροδοτεί φόβους καθώς το παθογόνο μπορεί δυνητικά να επιφέρει τον θάνατο σε τρία 24ωρα.

Ο γενετικώς τροποποιημένος ιός εξελίχθηκε σε μια παραλλαγή, που φέρεται να σκότωσε εργαστηριακά πειραματόζωα (χάμστερ) μέσα σε μόλις τρεις ημέρες από τη μόλυνσή τους.

Πώς δημιούργησαν τον νέο ιό οι Κινέζοι επιστήμονες

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Science Direct, η ομάδα των Κινέζων ερευνητών χρησιμοποίησε έναν μολυσματικό ιό των ζώων εκτροφής, γνωστό ως αφθώδη στοματίτιδα και πρόσθεσαν μια γλυκοπρωτεϊνη, που χρησιμοποιεί ο φονικός ιός Έμπολα για να μολύνει τα κύτταρα και να εξαπλώνεται στον ανθρώπινο οργανισμό, για να δημιουργήσουν το νέο παθογόνο στο εργαστήριο.

Δημιούργησαν ένα στέλεχος που προκάλεσε σοβαρά συστημικά συμπτώματα, όπως εκείνα που εμφανίζουν ασθενείς του Έμπολα, μεταξύ άλλων πολυοργανική ανεπάρκεια.

Πολυοργανική ανεπάρκεια σε χάμστερ προκάλεσε ο νέος ιός

Σύμφωνα με τη μελέτη ορισμένα από τα πέντε αρσενικά και ισάριθμα θηλυκά χάμστερ ανέπτυξαν ψώρα στην επιφάνεια των βολβών των ματιών τους, που επηρέασε τελικά την όρασή τους. «Είναι σημάδι ότι τα συριακά χάμστερ ηλικίας τριών εβδομάδων, που έχουν μολυνθεί από τον ιό, έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ρόλο στη μελέτη διαταραχών του οπτικού νεύρου που προκαλούνται από τον Έμπολα», είπαν οι ερευνητές σύμφωνα με το Science Direct.

Εν μέσω ανησυχιών για τη φερόμενη διαρροή από εργαστήριο της Ουχάν του SARS-CoV-2, που προκάλεσε τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων ανά την υφήλιο στην τελευταία πανδημία, οι Κινέζοι ερευνητές τόνισαν ότι στόχος τους ήταν να βρουν τα σωστά ζωικά μοντέλα για να μιμηθούν σε ασφαλές εργαστηριακό περιβάλλον τα συμπτώματα του Έμπολα.

Πειράματα με ιούς όπως ο Έμπολα απαιτούν ιδιαίτερα ασφαλείς εργαστηριακές εγκαταστάσεις (Βiosafety Level 4), ενώ τα περισσότερα εργαστήρια ανά την υφήλιο είναι επιπέδου BSL-2.

Όταν συνέλεξαν τα όργανα των νεκρών χάμστερ οι Κινέζοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο ιός είχε εξαπλωθεί στην καρδιά, το ήπαρ, τη σπλήνα, τους πνεύμονες, τα νεφρά, το στομάχι, τα έντερα και τους εγκεφαλικούς ιστούς. Και θεωρώντας επιτυχημένη την μελέτη ους έκριναν ότι το πείραμα παρείχε μια ταχεία προκλινική αξιολόγηση ιατρικών αντίμετρων κατά του Έμπολα σε εργαστηριακές συνθήκες BLS-2.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img