25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέα Τάξη«DNA, αναγνώριση προσώπου, σάρωση ίριδας»! Θα το δούμε και στην Ελλάδα;

«DNA, αναγνώριση προσώπου, σάρωση ίριδας»! Θα το δούμε και στην Ελλάδα;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Φθόριο σε χάρτινες συσκευασίες – Σαφάρι ελέγχων στη Δανία

Η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων εστιάζει στις ουσίες φθορίου σε χάρτινες συσκευασίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Τους επόμενους μήνες, η Δανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα εξετάσει προσεκτικότερα εάν οι εταιρείες που έχουν συσκευασίες από χαρτόνι και χαρτί στα ράφια τους μπορούν να τεκμηριώσουν ότι είναι απαλλαγμένες από ουσίες φθορίου. Χαρτί γιασάντουιτς

Καιρός: Ζέστη και σήμερα Σάββατο 27/7/2024 αλλά με αεράκι

Πιο ήπιος καιρός με λιγότερη ζέστη από σήμερα Σάββατο 27/7/2024. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι ή προς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες δυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με

Οριοθετήθηκε άμεσα φωτιά στον Μαραθώνα – Καίει σε χαμηλή βλάστηση

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στον Μαραθώνα και συγκεκριμένα την οδό Πάρου. Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, οι οποίοι έθεσαν αμέσως την εστία πυρκαγιάς υπό έλεγχο. 23 SHARES

G20: Κοντά σε συμφωνία-ορόσημο για την επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή

Οι χώρες της G20 δεσμεύτηκαν να «συνεργαστούν» ώστε οι κάτοχοι των μεγαλύτερων περιουσιών να φορολογούνται περισσότερο, χωρίς πάντως να φθάσουν στο σημείο να συμφωνήσουν στην επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν που υιοθετήθηκε χθες Παρασκευή κατά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών, στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας.

Βρετανία: Πρόστιμο 7.000€ για ληγμένα 9 μηνών!

Παραβιάσεις σε 22 είδη, συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών.    Με πρόστιμο ύψους σχεδόν 6.000 λιρών (7.100 ευρώ) ήρθε αντιμέτωπο ένα κατάστημα στο Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού διαπιστώθηκε ότι ευπαθή τρόφιμα συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών, ήταν διαθέσιμα προς πώληση 271 ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. Η υπόθεση ξεκίνησε αφού η Trading Standards έλαβε μια καταγγελία από έναν
spot_imgspot_img

Τον Αύγουστο του 2026 έχουν δώσει χρονικό όριο για την κατοχή της νέας ταυτότητας! Από τις 6/8 και μετά δεν θα μπορεί να αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο για να ταξιδέψει κάποιος εκτός Ελλάδας!

Η Ελλάδα μάλιστα μπορεί να πάρει… ιδέες και από άλλες χώρες για να αναβαθμίσει την ψηφιακή ταυτότητα που προσφέρει στους Έλληνες, μιας και ο κόσμος πια γίνεται ένα!

Ο τροποποιημένος νόμος του 2023 του κομμουνιστικού Βιετνάμ  για την ταυτοποίηση , ο οποίος τίθεται σε ισχύ την  1η Ιουλίου , θα επιβάλλει την σάρωση ίριδας, τα δακτυλικά αποτυπώματα και τις εικόνες προσώπου ως  βιομετρικά δεδομένα  που θα συλλέγονται και θα αποθηκεύονται για την καταχώριση βιετναμέζικων ταυτοτήτων.

Και μιας και εξαπλώνεται η παγκοσμιοποιήση, σε όποια χώρα υπάρχουν καλά παραδείγματα δεν αποκλείεται να υιοθετηθούν και από την Ελλάδα, στην οποία έχει εισαχθεί με ένθερμο τρόπο η ψηφιακή ταυτοποίηση!

Σύμφωνα με τον  Le Tan Toi , τον πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας του Βιετνάμ, η ίριδα ενός ατόμου δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου και αποτελεί καλύτερη βάση για επαλήθευση ταυτότητας από άλλα χαρακτηριστικά, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, που μπορεί να καταστραφούν ή να αλλοιωθούν.

Βάσει  του τροποποιημένου νόμου, οι κυβερνητικές αρχές θα έχουν την δυνατότητα να εισάγουν βιομετρικά στοιχεία πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων της ομάδας αίματος, στην εθνική βάση δεδομένων πληθυσμού υπό την διαχείριση του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ (MPS), της εθνικής αστυνομίας. 

Επιπλέον, ο νέος νόμος ορίζει ότι η βιετναμέζικη αστυνομία μπορεί να ξεκινήσει την εθελοντική συλλογή  πληροφοριών DNA και δειγμάτων φωνής  πολιτών από την ηλικία των 14 ετών για χρήση στο νέο σύστημα αναγνώρισης του Βιετνάμ. 

Επί του παρόντος, η αστυνομία υποχρεούται να συλλέγει μόνο δακτυλικά αποτυπώματα και εικόνες προσώπου πολιτών όταν οι τελευταίοι καταχωρούν νέες ταυτότητες. Ωστόσο, σύμφωνα με τον τροποποιημένο νόμο, το MPS θα κρυπτογραφεί και θα αποθηκεύει πλέον τις πληροφορίες των πολιτών στα δελτία ταυτότητας που βασίζονται σε chip, τα οποία οι αρχές άρχισαν να εκδίδουν σε όλους τους πολίτες το 2022. 

Ο αναθεωρημένος νόμος θα εξουσιοδοτήσει επίσης τις υπηρεσίες ποινικής έρευνας να συλλέγουν τα βιομετρικά δεδομένα ατόμων που τους ενδιαφέρουν. Το MPS του Βιετνάμ θα αναπτύξει και θα διαχειριστεί αποκλειστικά την βάση δεδομένων πληθυσμού της χώρας.  

Οι επικριτές  του τροποποιημένου νόμου, οι οποίοι  περιλαμβάνουν ορισμένους νομοθέτες  στην Εθνοσυνέλευση του Βιετνάμ, εξέφρασαν τους φόβους τους για  κινδύνους  απορρήτου και πιθανές παραβιάσεις δεδομένων, αφού οι αρχές ανακοίνωσαν το σχέδιό τους για συλλογή και αποθήκευση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων πολιτών. Καθώς οι σαρώσεις ίριδας και τα δείγματα DNA είναι μοναδικά για μεμονωμένους πολίτες, η αστυνομία στο Βιετνάμ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτές τις λεπτομέρειες για σκοπούς επιτήρησης.  

Επιπλέον, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν  βιομετρικά δεδομένα  για κλοπή ταυτότητας και άλλα συναφή εγκλήματα. 

Και τότε ποιά λύση θα προταθεί;;;

photo freepik

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img