Στα θύματα εντοπίστηκε το βακτήριο της σαλμονέλας.
Οι υγειονομικές αρχές του Χονγκ Κονγκ ερευνούν 15 τροφικές δηλητηριάσεις σε πελάτες του ξενοδοχείου Grand Hyatt που κατανάλωσαν παγωτό.
Τα θύματα έφαγαν παγωτό βανίλια σε τρία από τα εννέα εστιατόρια και τα τρία μπαρ που διαθέτει το πεντάστερο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο scmp.com το Κέντρο προστασίας της Υγείας δήλωσε ότι τα θύματα ανέπτυξαν κοιλιακό άλγος, πυρετό, ναυτία, έμετο και διάρροια περίπου 15 έως 65 ώρες μετά την κατανάλωση του εν λόγω φαγητού. Πρόκειται για εννέα άνδρες και οι έξι γυναίκες, ηλικίας τριών έως 42 ετών, με όλους να βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση μετά από ιατρική περίθαλψη. Τέσσερις από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, αλλά αργότερα πήραν εξιτήριο.
Τα δείγματα κοπράνων έξι προσβεβλημένων ατόμων ήταν θετικά για σαλμονέλα κατά τον εργαστηριακό έλεγχο. Τέσσερα από τα απομονωμένα στελέχη Salmonella ανήκουν στην ίδια ομάδα Salmonella enteritidis.
Οι αρχές πήραν δείγματα από το φαγητό που προσφέρθηκε από τα τρία εστιατόρια οι εργασίες των οποίων ανεστάλησαν μέχρι νεωτέρας.
Μέχρι στιγμής, δεν βρέθηκε σαλμονέλα στα δείγματα παγωτού και ελαίου βανίλιας, περιβαλλοντικών δειγμάτων και δειγμάτων κοπράνων του προσωπικού που συλλέχθηκαν από τις σχετικές εγκαταστάσεις