27.4 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑσφάλεια τροφίμωνΑπόλαυση χωρίς ενοχές: Νέα τεχνολογία στο σορμπέ παγωτό με 70% λιγότερη ζάχαρη

Απόλαυση χωρίς ενοχές: Νέα τεχνολογία στο σορμπέ παγωτό με 70% λιγότερη ζάχαρη

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νίκαια: 10χρονα τραυμάτισαν στο κεφάλι συμμαθήτριά τους μέσα στο σχολείο

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων που σημειώνονται στη χώρα μας, καθώς 10χρονα σε σχολείο της Νίκαιας, τραυμάτισαν συμμαθήτριά τους στο κεφάλι. Ειδικότερα, τρία αγόρια και ένα κορίτσι, το πρωί της Τετάρτης, στο 9ο δημοτικό σχολείο Νίκαιας, τραυμάτισαν ελαφρά στο κεφάλι μία συμμαθήτριά τους κατά τη διάρκεια διαλείμματος. Το κοριτσάκι ένιωσε αδιαθεσία το

Λιστέρια σε Ιταλικό παγωτό – Επείγουσα ανάκληση

Νέο περιστατικό παρουσίας Listeria monocytogenes σε παγωτό. Για πολλούς το παγωτό είναι το “απόλυτο” γλυκό όχι μόνο για το καλοκαίρι, ωστόσο επειδή δεν περνά από διαδικασία θερμότητας και παράλληλα μεταβάλλεται εύκολα η σύσταση του, μπορεί να γίνει φορέας επικίνδυνων βακτηρίων και να οδηγήσει από μία απλή έως μία πολύ σοβαρή τροφική δηλητηρίαση. Κατά καιρούς το

Βίντεο: Ρωσικός Iskander έπληξε ραντάρ Patriot και ουκρανικό εκτοξευτή κοντά στο Πασένα Μπάλκα

Βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα έχει καταγράψει τη στιγμή που ρωσικός Iskander πλήττει ραντάρ Patriot και ουκρανικό εκτοξευτή κοντά στο Πασένα Μπάλκα. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #PashenaBalka 🕰 Date: ~09.10.2024 📌 Coordinates: 00:18 48.346622007705975, 34.818285709237436 00:31 ~48.3513848, 34.8220142 👩‍🚀 Squad: 📝 Description: Russian Iskander strike destroys Patriot radar and damages Ukrainian launcher near Pashena Balka.… pic.twitter.com/N3OU7Z8skc

Αμαξοστοιχία παρέσυρε ηλικιωμένο που κινούνταν πεζός στην Κωνσταντινουπόλεως

Το πρωί της Πέμπτης (10/10) σημειώθηκε παράσυρση ηλικιωμένου από αμαξοστοιχία στην περιοχή του Μεταξουργείου. Ο ηλικιωμένος κινούνταν πεζός στην Κωνασταντινουπόλως, στο ύψος της Λένορμαν, όταν αμαξοστοιχία που διέσχιζε το σημείο τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον ηλικιωμένο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Κατά

Ελληνικά F-16 πέταξαν πάνω από την Κύπρο, vid

Αυτές οι πτήσεις έλαβαν χώρα κατά το τελικό στάδιο της στρατιωτικής άσκησης ΙΡΙΣ 2024. Σύμφωνα με ΜΜΕ της ελεύθερης Κύπρου, δύο από τα σενάρια της άσκησης αφορούσαν την εικονική προσβολή στόχων από ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F-16 και την αντιμετώπιση «ασύμμετρης απειλής» επί κυπριακού εδάφους: ⚔️🇨🇾🇬🇷 Η Κύπρος ΔΕΝ «κείται μακράν» για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ #f16 ΤΑΜΣ
spot_imgspot_img

Νέες ευκαιρίες στις εταιρείες παγωτών για να δώσουν στα προϊόντα τους μια αναβάθμιση καλύτερης ποιότητας για εσάς.

Σε μια νέα αποστολή να προσφέρει στους συνειδητοποιημένους ως προς την υγεία καταναλωτές απόλαυση χωρίς ενοχές στα παγωτά και τα σορμπέ, η Better Juice, Ltd. επέκτεινε την καινοτόμο τεχνολογία μείωσης της ζάχαρης για να μειώσει τα φορτία ζάχαρης στα σορμπέ φρούτων.

Ο κατάλογος των συστατικών των αγαπημένων σορμπέ περιλαμβάνει συνήθως περίπου 50% πολτοποιημένα φρούτα, πρόσθετα σάκχαρα ή εναλλακτικά γλυκαντικά και νερό. Τα σορμπέ θεωρούνται γενικά από τους καταναλωτές ως αναζωογονητικές αθώες απολαύσεις για να δροσίζονται το καλοκαίρι, διαποτισμένες με φυσική καλοσύνη από πραγματικά φρούτα.

Η πληροφορία για τη μείωση της ζάχαρης

Το μειονέκτημα των σορμπέ είναι η φυσικά υψηλή περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη. «Ακόμα και τα προϊόντα που ισχυρίζονται ότι δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, εξακολουθούν να περιέχουν περίπου 6% έως 10% ποσοστό ζάχαρης μόνο από τα συμπυκνώματα χυμού φρούτων», εξηγεί η Gali Yarom, συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Better Juice. Ο γλυκαιμικός δείκτης του σορμπέ συνήθως ξεπερνά αυτόν του παγωτού, επειδή περιέχει ζάχαρη από τα φρούτα και καθόλου λίπος, με αποτέλεσμα την ταχύτερη απορρόφηση των σακχάρων στην κυκλοφορία του αίματος.

Για τη δημιουργία σορμπέ με μειωμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, η εταιρεία προσάρμοσε με επιτυχία την τεχνολογία της που προστατεύεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την επεξεργασία συμπυκνωμάτων και πουρέδων φρούτων, το βασικό συστατικό των σορμπέ. Η νεοφυής επιχείρηση παρήγαγε σορμπέ σε μια σειρά γεύσεων, όπως μήλο, πορτοκάλι και φράουλα, μειώνοντας την περιεκτικότητα σε ζάχαρη κατά 50% έως 70% και τις θερμίδες κατά 40%.

Η πρωτοποριακή ενζυμική τεχνολογία της Better Juice βασίζεται σε μη γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς που μετατρέπουν με φυσικό τρόπο τη σύνθεση των χυμών φρούτων από σακχαρόζη, γλυκόζη και φρουκτόζη σε πρεβιοτικούς ολιγοσακχαρίτες και άλλες μη πεπτόμενες ίνες, χωρίς καμία επίπτωση στο φυσικό σύμπλεγμα βιταμινών, φυτικών ινών και θρεπτικών συστατικών τους. Οι χυμοί φρούτων υποβάλλονται σε επεξεργασία σε στήλες συνεχούς ροής που περιέχουν ακινητοποιημένα σφαιρίδια μείωσης των σακχάρων.

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε νόστιμα σορμπέ με μόλις 2% ποσοστό ζάχαρης», αναλύει η Yarom. «Τα επεξεργασμένα σορμπέ μας, διαθέτουν μια πιο ήπια γλυκύτητα αλλά διατηρούν όλες τις χαρακτηριστικές φρουτώδεις νότες και τη γεύση τους. Ωστόσο, έχουν λιγότερες θερμίδες και χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη».

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Innova Markets Insights, η μείωση της ζάχαρης αποτελεί την προτεραιότητα για τους καινοτόμους ζαχαροπλάστες που ανταποκρίνονται στη ζήτηση των καταναλωτών για πιο θρεπτικές μορφές χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση.

Σορμπέ ή παγωτό;

Η Better Juice θα παρέχει το τεχνολογικό της επίτευγμα σε αλυσίδες παγωτού και παγωτού και σορμπέ μέσω μικρών, εύχρηστων plug-in μονάδων που περιέχουν τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ακινητοποιημένα ένζυμα. Οι εταιρείες θα μπορούν να μειώνουν την περιεκτικότητα των προϊόντων τους σε ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένων των παγωτών με φρούτα, σε επιθυμητά επίπεδα έως και 80%.

«Αυτό το επίτευγμα αναδεικνύει την ικανότητά μας να διευρύνουμε το πεδίο των εφαρμογών στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί η τεχνολογία μας», προσθέτει ο Eran Blachinsky, PhD, συνιδρυτής και CTO της Better Juice. «Οι δυνατότητές της ξεπερνούν τους χυμούς φρούτων και επεκτείνονται σε κάθε προϊόν που περιέχει πραγματικά συστατικά φρούτων, όπως οι μαρμελάδες και τα ρολάκια φρούτων, τα οποία επίσης βρίσκονται στο στάδιο της ανανέωσης της μείωσης της ζάχαρης από την Better Juice. Παρέχουμε καλά νέα στους καταναλωτές που επιδιώκουν συνειδητά να μειώσουν την πρόσληψη ζάχαρης ή με ευαισθησία στη ζάχαρη, χωρίς να χρειάζεται να παραιτηθούν από την απόλαυση αυτών των γλυκών απολαύσεων».

Τον περασμένο Ιανουάριο, η Better Juice, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Ingredion Incorporated έναν κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο ειδικών συστατικών. Η Ingredion Ventures, ο βραχίονας επιχειρηματικών επενδύσεων της Ingredion, θα ηγηθεί του γύρου χρηματοδότησης Σειράς Α για την Better Juice, ο οποίος θα επιταχύνει τη διείσδυση της πρωτοποριακής λύσης μείωσης της ζάχαρης στην αγορά χυμών των ΗΠΑ.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

[tds_leads input_placeholder="Your email address" btn_horiz_align="content-horiz-center" pp_msg="SSd2ZSUyMHJlYWQlMjBhbmQlMjBhY2NlcHQlMjB0aGUlMjAlM0NhJTIwaHJlZiUzRCUyMiUyMyUyMiUzRVByaXZhY3klMjBQb2xpY3klM0MlMkZhJTNFLg==" pp_checkbox="yes" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjQwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdCI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMTUiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMjUiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBvcnRyYWl0X21heF93aWR0aCI6MTAxOCwicG9ydHJhaXRfbWluX3dpZHRoIjo3NjgsImxhbmRzY2FwZSI6eyJtYXJnaW4tdG9wIjoiMjAiLCJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzAiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZV9tYXhfd2lkdGgiOjExNDAsImxhbmRzY2FwZV9taW5fd2lkdGgiOjEwMTksInBob25lIjp7Im1hcmdpbi10b3AiOiIyMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3Njd9" display="column" gap="eyJhbGwiOiIyMCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTAiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSJ9" f_msg_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_input_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_btn_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_pp_font_family="downtown-serif-font_global" f_pp_font_size="eyJhbGwiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_weight="700" f_btn_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEifQ==" f_btn_font_transform="uppercase" btn_text="Unlock All" btn_bg="#000000" btn_padd="eyJhbGwiOiIxOCIsImxhbmRzY2FwZSI6IjE0IiwicG9ydHJhaXQiOiIxNCJ9" input_padd="eyJhbGwiOiIxNSIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMCJ9" pp_check_color_a="#000000" f_pp_font_weight="600" pp_check_square="#000000" msg_composer="" pp_check_color="rgba(0,0,0,0.56)" msg_succ_radius="0" msg_err_radius="0" input_border="1" f_unsub_font_family="downtown-sans-serif-font_global" f_msg_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxNCIsInBvcnRyYWl0IjoiMTIifQ==" f_input_font_weight="500" f_msg_font_weight="500" f_unsub_font_weight="500"]

Πρόσφατα

spot_img