Δύο άτομα νοσηλεύονται ακόμη με κοψίματα και καψίματα
΄Έξι άτομα τραυματίστηκαν στο Kansas State Fair από έκρηξη που σημειώθηκε σε κονσερβοποιημένο τρόφιμο το οποίο ανέπτυξε υπερβολική θερμοκρασία, εξαιτίας της αποθήκευσής του κοντά σε φούρνο καντίνας. Η καντίνα «Fry Shack», είχε στηθεί στο χώρο του πανηγυριού, που γίνεται κάθε χρόνο στην πολιτεία, διαρκεί 10 ημέρες και προσελκύει περίπου 350.000 άτομα από διάφορα μέρη.
Η έκρηξη προκάλεσε φωτιά που εξαπλώθηκε στο χώρο της εκδήλωσης και χρειάστηκε η επέμβαση ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος του Κάνσας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Χάτσινσον.
Δύο άτομα νοσηλεύονται ακόμη με κοψίματα και καψίματα, ενώ οι υπόλοιποι πήραν εξιτήριο αφού έλαβαν τις πρώτες βοήθειες.
Η έκρηξη σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ, ενώ το πανηγύρι ολοκληρώνεται την Κυριακή.
Ο σωστός τρόπος αποθήκευσης κονσερβοποιημένων τροφίμων
Τα κονσερβοποιημένα προϊόντα πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό, ξηρό μέρος, καθώς η ζέστη και η υγρασία μπορούν να επιταχύνουν τη ζημιά και τη σκουριά. Αυτό σημαίνει ότι δεν συνιστώνται περιοχές όπως κάτω από το νεροχύτη, κοντά σε πηγές θέρμανσης ή σε υπόγεια.
Επίσης, τα κονσερβοποιημένα προϊόντα δεν πρέπει να εκτίθενται σε πολύ υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, γεγονός που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αλλοίωσης. Όταν μάλιστα φυλάσσονται κοντά σε εστίες θερμότητας μπορούν ακόμη και να εκραγούν όπως έγινε στο συγκεκριμένο περιστατικό.
Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News
Μείνετε ενημερωμένοι
Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.