28.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνισμόςΡωσία: «Ανεπιθύμητη» οργάνωση χαρακτηρίστηκε το ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης SOTA

Ρωσία: «Ανεπιθύμητη» οργάνωση χαρακτηρίστηκε το ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης SOTA

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Η Ολλανδία και η Δανία θα παραδώσουν 14 άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας, ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (25/7) πως η Ολλανδία και η Δανία θα παραδώσουν 14 εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία. Οι δύο χώρες είχαν ανακοινώσει τον περσινό Απρίλιο ότι θα αγοράσουν τα άρματα μάχης από τρίτη πλευρά και ότι θα τα καταστήσουν επιχειρησιακά για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα άρματα μάχης

Επείγουσα ανάκληση παιδικής τροφής – Περιέχει “μαύρο νυχτολούλουδο”

 Τοξικό «μαύρο νυχτολούλουδο» σε παιδικά γεύματα – Κίνδυνος δηλητηρίασης και αναπνευστικών δυσκολιών. Η Αρχή ασφάλειας τροφίμων της Γερμανίας ανακοίνωσε την ανάκληση από την αγορά, συσκευασμένων έτοιμων παιδικών γευμάτων HiPP καθώς “ Υπάρχει μια εξαιρετικά μικρή πιθανότητα ότι οι σπόροι του ζιζανίου «μαύρου νυχτολούλουδου» που μοιάζουν με μπιζέλι έχουν βρει τον δρόμο τους σε μερικά πιάτα

«Ξεσηκωμός» στη Βρετανία μετά από άγριο επεισόδιο αστυνομικών με αλλοδαπούς! ΒΙΝΤΕΟ

Ανάστατο είναι το Μάντσεστερ, καθώς ένας αστυνομικός οπλισμένος με ένα Taser κλώτσησε και πάτησε το κεφάλι ενός άνδρα καθώς ήταν ξαπλωμένος μπρούμυτα στο έδαφος στο τοπικό αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια «ενός περιστατικού». Το συμβάν που μαγνητοσκοπήθηκε και έγινε viral στα social media. Μετά το περιστατικό, ο βοηθός αρχηγός της αστυνομίας Wasim Chaudhry της Αστυνομίας του

Καιρός: Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία 6 παγκόσμιων κέντρων για την Ελλάδα τον Αύγουστο

Φτάσαμε στον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού και οι καύσωνες συνεχίζονται και μάλιστα με μεγάλη ένταση, ωστόσο και οι προγνώσεις των μεγαλύτερων κέντρων σε Ευρώπη και ΗΠΑ κάνουν λόγο για... κόλαση τον Αύγουστο! Προ ημερών (15 Ιουλίου) ο μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος, με ανάρτησή του επικαλέστηκε 6 μετεωρολογικά κέντρα για τον Αύγουστο. Συγκεκριμένα ανέφερε σε ανάρτησή του

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Με επικίνδυνες καταιγίδες η Πέμπτη – Πότε θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ Συγκεκριμένα, το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ αναφέρει πως ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), θα σημειωθούν: Σήμερα Πέμπτη (25-07-2024) 1. από τις πρώτες πρωινές
spot_imgspot_img

Ρώσοι εισαγγελείς χαρακτήρισαν το ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης SOTA «ανεπιθύμητη οργάνωση», πράγμα που σημαίνει ότι απαγορεύεται να δραστηριοποιείται στη χώρα.

Ο χαρακτηρισμός, τον οποίο η Μόσχα έχει αποδώσει σε πλήθος ανεξάρτητων ρωσικών μέσων ενημέρωσης καθώς και σε δυτικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τιμωρίας από τις αρχές οποιονδήποτε εργάζεται για το πρακτορείο ή μοιράζεται το περιεχόμενό του στο διαδίκτυο.

Το SOTA είναι γνωστό επειδή κάλυπτε τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του Κρεμλίνου και τις δίκες γνωστών προσωπικοτήτων της αντιπολίτευσης όπως του εκλιπόντος ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη ότι τα δημοσιεύματα του SOTA «δεν είναι τίποτα άλλο παρά οφθαλμοφανείς προσπάθειες να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνική και πολιτική κατάσταση στη Ρωσία».

«Παρόμοιες δραστηριότητες, που προφανώς ενθαρρύνονται από τους λεγόμενους εγκεφάλους της Δύσης, έχουν στόχο να υπονομεύσουν τα πνευματικά και ηθικά θεμέλια της ρωσικής κοινωνίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το SOTA αρνήθηκε ότι έχει διασυνδέσεις με «Δυτικούς εκπαιδευτές» σε ανακοίνωση του που δημοσίευσε στο κανάλι του στο Telegram. «Σίγουρα είμαστε αντίθετοι στον πόλεμο και στο καθεστώς Πούτιν και τηρούμε αντικειμενικά δημοσιογραφικά πρότυπα στη δουλειά μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε σχόλια που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο Reuters, το SOTA αρνήθηκε να πει πόσους συνεργάτες έχει στη Ρωσία, επικαλούμενο «κινδύνους», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Το SOTA δημοσιεύει τακτικά βίντεο από το εσωτερικό των ρωσικών δικαστικών αιθουσών.

Ο χαρακτηρισμός «ανεπιθύμητος», είπε το SOTA, αποτελεί «αναγνώριση της αξίας μας»

Η ομάδα του SOTA υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται. Αλλά στην ανακοίνωσή του στο Telegram, προτρέπει επίσης τους αναγνώστες της στη Ρωσία να διαγράψουν αμέσως οποιεσδήποτε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που περιέχουν συνδέσμους προς το υλικό της.

«Το να είσαι συνδρομητής μας, ωστόσο, δεν αποτελεί έγκλημα. Παρακαλούμε παραμείνετε συντονισμένοι», αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img