27.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρόςΚαιρός: Πρώτα καταιγίδες και μετά 36άρια – Η πρόγνωση Γιαννόπουλου για τις...

Καιρός: Πρώτα καταιγίδες και μετά 36άρια – Η πρόγνωση Γιαννόπουλου για τις Ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ρίτερ: Όσα όπλα και αν στείλει το ΝΑΤΟ, η Ρωσία θα συνεχίσει

Ανεξάρτητα από το πόσα και τι είδους συστήματα αεράμυνας σκοπεύει να δωρίσει το ΝΑΤΟ στο καθεστώς του Κιέβου, η Ρωσία θα συνεχίσει να προωθεί τα στρατιωτικά της σχέδια στην Ουκρανία, ενώ παράλληλα θα καταστρέφει αυτά τα όπλα, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρώην αξιωματικός, Scott Ritter. Η Ρωσία είναι σε θέση να εξαλείψει τον στρατιωτικό εξοπλισμό που

Μπλόκο των ελληνικών αρχών σε εισαγόμενο συμπυκνωμένο σιρόπι για γλυκά

Μη εγκεκριμένο αρωματικό παρασκεύασμα (aqua distillate stone flower) σε συμπυκνωμένο σιρόπι. Οι ελληνικές αρχές ενημέρωσαν σήμερα το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) για συμπυκνωμένο σιρόπι προέλευσης Πακιστάν που περιέχει μην εγκεκριμένη στην ΕΕ ουσία. Μετά από έλεγχο στα σύνορα και σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Σύνθεσης που συνοδεύει το προϊόν, το σιρόπι περιέχει

Σαρωτικές πυρκαγιές στον Καναδά – Ο Τριντό ζητάει βοήθεια από το εξωτερικό

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, έκανε λόγο για «συγκλονιστικές εικόνες» μετά την πυρκαγιά σε ένα τμήμα της πόλης Τζάσπερ, η οποία βρίσκεται στον δυτικό Καναδά, στην καρδιά ενός πολύ δημοφιλούς εθνικού πάρκου, που έχει πληγεί από πολλές δασικές πυρκαγιές. «Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Μεξικό και τη Νότια Αφρική

Ουκρανία: Η Ολλανδία και η Δανία είναι έτοιμες να στείλουν 14 άρματα μάχης Leopard 2 στο Κίεβο

Οι δύο χώρες είχαν ανακοινώσει τον περσινό Απρίλιο ότι θα αγοράσουν τα άρματα μάχης από τρίτη πλευρά και ότι θα τα καταστήσουν επιχειρησιακά για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τα άρματα μάχης έχουν αναβαθμιστεί πλήρως από γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων και έπειτα από μήνες δοκιμαστικού ελέγχου είναι τώρα έτοιμα να παραδοθούν πριν από το τέλος του

Αξιωματούχος ΗΠΑ: «Οδεύει σε ολοκλήρωση» η διαπραγμάτευση για κατάπαυση του πυρός Ισραήλ-Χαμάς

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις με σκοπό να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στο πλαίσιο της οποίας θα αφεθούν ελεύθεροι ισραηλινοί όμηροι και σε αντάλλαγμα παλαιστίνιοι φυλακισμένοι «οδεύουν σε ολοκλήρωση», διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος, την παραμονή της προγραμματισμένης συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον ισραηλινό πρωθυπουργό
spot_imgspot_img

Κύμα ζέστης με πάνω από 36 βαθμούς Κελσίου έρχεται από το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο αναλυτικά στο Newsbomb.gr

Για το επερχόμενο κύμα ζέστης μιλάει ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr τονίζοντας ότι θα είναι η πρώτη ζέστη που θα νιώσουν οι πολίτες ωστόσο πρώτα θα σημειωθούν καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Μαΐου ο καιρός θα χαρακτηριστεί από τοπικές μπόρες, καταιγίδες, στα ηπειρωτικά και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι καταιγίδες θα είναι τυπικές για την άνοιξη και μικρής διάρκειας και όχι εκτεταμένες, στη βόρεια Ελλάδα, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως στις ορεινές, ακόμα και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες και καταγίδες τόσο την Τετάρτη όσο και την Πέμπτη.

Στην Αττική υπάρχει η πιθανότητα – μικρή μεν – να βρέξει για λίγο στα βόρεια του νομού. Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν στους 28 με 30 βαθμούς στα ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου η αστάθεια περιορίζεται στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας. Από το Σάββατο 1 Ιουνίου όμως η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.

Θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία την άλλη εβδομάδα

«Από το Σάββατο 1 Ιουνίου το μόνο που βλέπουμε είναι τα θερμόμετρα», τονίζει ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ανεβαίνει λίγο ακόμα η θερμοκρασία και θα φτάσει τους 35 βαθμούς.

Την Τρίτη 4, την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Ιουνίου θα είναι η πρώτη μεγάλη ζέστη για το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου. Στην Αθήνα το θερμόμετρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που σημαίνει ότι θα είναι ακόμα περισσότερη η ζέστη στα ηπειρωτικά.

Από την Παρασκευή 7 Ιουνίου και μετά η θερμοκρασία θα πέσει.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο των εκλογών

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, η πρώτη πρόβλεψη για το Σαββατοκύριακο των εκλογών θα είναι με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Ενδεικτικά στην Αθήνα θα φτάσει τους 32 με 34 βαθμούς.

«Θετικό είναι ότι είναι η πρώτη ζέστη και δεν έχουν ζεσταθεί ακόμα τα κτήρια. Δεν θα είναι τέτοια η αίσθηση αν συνέβαινε τέλος Ιουλίου. Δεν πρόκειται για κάποιο περίεργο φαινόμενο που δεν έχει ξανασυμβεί. Έτσι έρχεται η ζέστη στη χώρα μας, με αυτόν τον τρόπο τα τελευταία χιλιάδες χρόνια» σημείωσε ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img