32.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΧαράρι σε κυβερνήσεις για ΑΙ: «Μπορεί να χάσουμε αμετάκλητα τον έλεγχο»!!

Χαράρι σε κυβερνήσεις για ΑΙ: «Μπορεί να χάσουμε αμετάκλητα τον έλεγχο»!!

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νέοι βομβαρδισμοί ΗΠΑ και Βρετανίας εναντίον της πόλης των Χούθι, Χοντάιντα με στόχο το αεροδρόμιο

Οι αμερικανικές και οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν αεροδρόμιο στην ελεγχόμενη από τους Χούθι πόλη Χοντάιντα της Υεμένης αργά το βράδυ χθες Παρασκευή. Η «επίθεση» των ΗΠΑ και της Βρετανίας είχε στόχο «το διεθνές αεροδρόμιο στη Χοντάιντα», λιμάνι στρατηγικής σημασίας, ανέφερε το δίκτυο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν μετέδωσε πληροφορίες για θύματα, ο

Δείτε: Η Rosgvardiya ανακαλύπτει μεγάλη κρύπτη όπλων και πυρομαχικών του ΝΑΤΟ

Οι στρατιώτες της Rosgvardiya ανακάλυψαν μια μεγάλη αποθήκη όπλων και πυρομαχικών ξένης κατασκευής στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ. «Κατασχέθηκαν εκτοξευτές βομβών, χειροβομβίδες, πυροκροτητές και πυρομαχικά από την Πολωνία, την Τσεχία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου, το στρατόπεδο ανακαλύφθηκε από στρατιώτες ενώ ερευνούσαν μια

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και το πυροβολικό κατέστρεψαν ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό και θέσεις στο Ντόνετσκ

Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και το πυροβολικό κατέστρεψαν ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό και θέσεις στο Ντόνετσκ. Το ρωσικό πυροβολικό αποτελεί ένα από τους δύο κύριους, μαζί με τα τεθωρακισμένα, άξονες της τρομακτικής ισχύος πυρός του ρωσικού Στρατού. #UkraineRussiaWar 🌐 Place: #DonetskRegion 🕰 Date: ~26.07.2024📌 Coordinates: 00:06(49.111833,38.008095) 00:12(49.137180,38.040780) 00:35(49.176099,38.016085) 00:45(49.156356,37.886800)👩‍🚀 Squad: #20Army 📝 Description: Russian airstrikes and artillery

Φράουλες: Νέο καμπανάκι κινδύνου από την PAN Netherlands

PFAS και πολύ τοξικά φυτοφάρμακα στο 92% των ολλανδικών συμβατικών φραουλών. Οι περισσότερες συμβατικές φράουλες δεν είναι κατάλληλες για παιδιά. Αυτό καταλήγει η PAN Netherlands μετά από δοκιμή 15 δειγμάτων για φυτοφάρμακα. To άρθρο δημοσιεύτηκε στο Δίκτυο δράσης για τα φυτοφάρμακα στην Ευρώπη (Pesticide Action Network Europe). Μετά από αναλύσεις που έδειξαν ότι σχεδόν καμία

Καιρός: Επιστρέφει με… άγριες διαθέσεις ο καύσωνας – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν» με 42άρια

Νέο κύμα έντονης ζέστης είναι προ των πυλών, με τον Ιούλιο να μας αποχαιρετά με υψηλές θερμοκρασίες, που τοπικά θα φτάσουν τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα ανέβει επικίνδυνα, αφού θα δούμε πάλι 40άρια και 42άρια, σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo.gr αλλά και το προγνωστικό μοντέλο του
spot_imgspot_img

Λίγο πριν από τη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, σήμερα και αύριο, 21 και 22 Μαϊου, στη Σεούλ, κορυφαίοι επιστήμονες σε αυτόν τον τομέα ζητούν από τους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν ισχυρότερη δράση για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, διαπιστώνοντας ότι η πρόοδος είναι ανεπαρκής μετά την πρώτη Σύνοδο που διεξήχθη πριν από έξι μήνες.

Σε άρθρο που δημοσίευσαν στο περιοδικό «Science», 25 επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν γίνει αρκετά για την προστασία μας από τους κινδύνους της τεχνολογίας.

Όπως επισημαίνουν, είναι επιτακτική ανάγκη οι παγκόσμιοι ηγέτες να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την πιθανότητα ότι μέσα στην τρέχουσα ή την επόμενη δεκαετία θα αναπτυχθούν εξαιρετικά ισχυρά συστήματα γενικής τεχνητής νοημοσύνης, που θα υπερτερούν των ανθρώπινων ικανοτήτων σε πολλούς κρίσιμους τομείς.

Την ίδια ώρα, παρ’ όλο που οι κυβερνήσεις παγκοσμίως έχουν κάνει κάποιες προσπάθειες να εισάγουν αρχικές κατευθυντήριες γραμμές, οι κινήσεις τους είναι αναντίστοιχες με την πιθανότητα ταχείας προόδου, που αναμένουν πολλοί ειδικοί.

Επιπλέον, εντοπίζουν ότι η τρέχουσα έρευνα για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης είναι ελλιπής, καθώς μόνο το 1-3% των δημοσιεύσεων για την τεχνητή νοημοσύνη αφορά στην ασφάλεια. Σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν ούτε οι μηχανισμοί ούτε οι θεσμοί για την πρόληψη της κακής χρήσης της τεχνολογίας.

Ειδικότερα:

«Πράγματι, η τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη ξεπεράσει τις ανθρώπινες ικανότητες σε πολλούς τομείς. Σε σύγκριση με τους ανθρώπους, τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να δρουν πιο γρήγορα, να απορροφούν περισσότερη γνώση και να επικοινωνούν σε υψηλότερο εύρος ζώνης. Επιπλέον, μπορούν να κλιμακωθούν ώστε να χρησιμοποιούν τεράστιους υπολογιστικούς πόρους και μπορούν να αναπαραχθούν κατά εκατομμύρια.
Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα πώς θα εξελιχθεί το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης

Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης απειλούν να ενισχύσουν την κοινωνική αδικία, να διαβρώσουν την κοινωνική σταθερότητα, να επιτρέψουν εγκληματική δραστηριότητα μεγάλης κλίμακας και να διευκολύνουν τον αυτοματοποιημένο πόλεμο, την εξατομικευμένη μαζική χειραγώγηση και τη διάχυτη επιτήρηση.


Πολλοί κίνδυνοι θα μπορούσαν σύντομα να ενισχυθούν και να δημιουργηθούν νέοι κίνδυνοι, καθώς οι εταιρείες εργάζονται για την ανάπτυξη αυτόνομης τεχνητής νοημοσύνης: συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιούν εργαλεία όπως υπολογιστές για να δράσουν στον κόσμο και να επιδιώξουν στόχους

Μόλις τα αυτόνομα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης επιδιώξουν να χτυπήσουν “ανεπιθύμητους στόχους”, μπορεί να μην είμαστε σε θέση να τα κρατήσουμε υπό έλεγχο. Ο έλεγχος του λογισμικού είναι ένα παλιό και άλυτο πρόβλημα: H τεχνητή νοημοσύνη σημειώνει πρόοδο σε κρίσιμους τομείς όπως το hacking, η κοινωνική χειραγώγηση και ο στρατηγικός σχεδιασμός και μπορεί σύντομα να δημιουργήσει άνευ προηγουμένου προκλήσεις ελέγχου.

Χωρίς επαρκή προσοχή, μπορεί να χάσουμε αμετάκλητα τον έλεγχο των αυτόνομων συστημάτων AI, καθιστώντας την ανθρώπινη παρέμβαση αναποτελεσματική».

Οι επιστήμονες ζητούν από τις κυβερνήσεις να δημιουργηθούν όργανα εμπειρογνωμόνων που θα δρουν με ταχύτητα για την εποπτεία της τεχνητής νοημοσύνης, στα οποία να παρασχεθεί πολύ μεγαλύτερη χρηματοδότηση από αυτήν που προβλέπεται.

Το άρθρο συνυπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο ιστορικός και θεωρητικός της νέας εποχής, Γιουβάλ Νόα Χαράρι, ο επιστήμονας Πληροφορικής και πρωτοπόρος της τεχνητής νοημοσύνης με τις περισσότερες ακαδημαϊκές αναφορές στον κόσμο, Τζέφρι Χίντον, και η μελετήτρια θεμάτων ασφαλείας τεχνητής νοημοσύνης με τις περισσότερες αναφορές, Ντον Σονγκ.

Με πληροφορίες από απεμπε-απεμπε-EPA photo

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img