33 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΕνιαίος Ψηφιακός Χάρτης: Έτσι θα γνωρίζουν που βρίσκονται όλα τα ακίνητα των...

Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης: Έτσι θα γνωρίζουν που βρίσκονται όλα τα ακίνητα των Ελλήνων

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Ηλεία: Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην περιοχή Βαλμοράχη (βίντεο)

Αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαλμοράχη Ηλείας , σε σημείο που δεν είχε καεί χθες ανάμεσα στο χωριό Κάλφα και στο χωριό Απιδούλα, σημειώθηκε το μεσημέρι, ενώ διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος. Στην περιοχή επιχειρούν 154 πυροσβέστες με έξι πεζοπόρα τμήματα. Στο σημείο επιχειρούν αεροσκάφη air Traktor Δείτε το βίντεο

Ουκρανία: Νοκ άουτ δύο υποσταθμοί του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ζαπορίζια

προκαλώντας διακοπές ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή. Ωστόσο, αξιωματούχος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο σε όλη την Ευρώπη, διαβεβαίωσε πως τα πλήγματα δεν επηρέασαν την ασφάλεια των εγκαταστάσεων. Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό από τις πρώτες κιόλας ημέρες του πολέμου, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022. Έκτοτε Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για

Ο λόγος που κάποιοι άνθρωποι παθαίνουν τροφική δηλητηρίαση και άλλοι όχι

Τι απαντά ένας γιατρός επειγόντων περιστατικών. Σας έχει τύχει ποτέ να πάθετε τροφική δηλητηρίαση, όταν κανείς από τους φίλους σας στο τραπέζι δεν αρρώστησε από το ίδιο γεύμα; Όπως αποδεικνύεται, είναι απολύτως πιθανό να τρώνε πολλά άτομα το ίδιο φαγητό και μόνο ένα άτομο να πάθει τροφική δηλητηρίαση. «Οι άνθρωποι έρχονται πάντα στα επείγοντα περιστατικά
spot_imgspot_img

Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, ο «Μεγάλος Αδελφός» όλων των ακινήτων της Ελλάδας, έρχεται στις ζωές μας για την ευκολία που, όπως ανακοινώθηκε, θα προσφέρει στους μηχανικούς αλλά και για την κατάργηση της γραφειοκρατίας!

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Επιδιώκεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2024 και πλέον η εξουσία (και αργότερα μια πιθανή παγκόσμια αρχή) θα γνωρίζει που βρίσκονται όλα τα σπίτια της χώρας!

Θα είναι ψηφιακά ορατά τα πάντα: Από το καθεστώς ιδιοκτησίας και δόμησης, την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου έως τους δασικούς χάρτες που έχουν κυρωθεί, στοιχεία από το Κτηματολόγιο, πολεοδομικές πληροφορίες, περιοχές Natura κοκ.

Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών θα διαθέτουν ΚΑΙ τρισδιάστατες αποτυπώσεις της πληροφορίας, με στόχο να αποτυπώνεται καλύτερα το αστικό περιβάλλον, ενώ θα δια-λειτουργεί με ψηφιακά συστήματα, όπως η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου ΚΑΙ το σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών «e-Άδειες».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων:

«Σήμερα δεν παρουσιάζουμε, δεν παρουσιάζετε μάλλον, απλά μία σημαντική μεταρρύθμιση, αλλά νομίζω ότι δίνουμε συνέχεια σε μία σιωπηλή επανάσταση η οποία γίνεται συνολικά στον κλάδο των κατασκευών στη χώρα.

Γιατί τόσο ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, όσο και το εξαιρετικά υπερπολύτιμο Εθνικό Μητρώο Υποδομών, γίνονται πλέον πολυεργαλεία στα χέρια της πολιτείας, του τεχνικού κόσμου, της Δικαιοσύνης, των πολιτών. Από τη μία πλευρά παρέχοντας άμεσα κάθε πληροφορία για να προχωρήσει οποιοδήποτε τεχνικό έργο, οποιαδήποτε επένδυση, μικρή, μεγάλη, και από την άλλη δίνοντας σε πραγματικό χρόνο την εικόνα των υποδομών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Έτσι, όπως είδατε και στην πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση, με λίγα κλικ στον υπολογιστή ουσιαστικά θα φτάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε μια τεράστια γραφειοκρατία.

(…)

Με άλλα λόγια, αυτό το οποίο είδατε σήμερα είναι ένα ακόμα βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού στην καρδιά του οποίου, ωστόσο, βρίσκεται αυτή η διπλή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης: προώθηση της συλλογικής ανάπτυξης, αλλά και ταυτόχρονα της καθημερινής εξυπηρέτησης του πολίτη.

(…)

Ξεκινήσαμε και την προσπάθεια για το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, άλλη μία μεγάλη διαχρονική πληγή της δημόσιας διοίκησης, ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση των γεφυρών, των δρόμων, των λιμανιών και ασφαλώς και τις αντοχές των δημόσιων κτιρίων.

(…)

Και βέβαια, να κάνω μία ειδική αναφορά στη σημασία της τεχνολογίας, είχα την ευκαιρία να το πω και σήμερα το πρωί μιλώντας σε μία εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη και την υγεία. Η χώρα μας έχει μια δυνατότητα να κάνει πραγματικά άλματα και να ξεπεράσει χώρες που σήμερα είναι πιο προηγμένες από εμάς. Θα είναι ακριβώς επειδή θα ενσωματώσουμε έξυπνα βέλτιστες καινοτόμες λύσεις που αφορούν την τεχνολογία και ειδικά την τεχνητή νοημοσύνη. Και νομίζω ότι οι εφαρμογές οι οποίες αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται -αναπτύσσουμε και αναπτύσσετε- ακριβώς σε αυτή τη λογική κινούνται.

photo freepik

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img