25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΕνιαίος Ψηφιακός Χάρτης: Έτσι θα γνωρίζουν που βρίσκονται όλα τα ακίνητα των...

Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης: Έτσι θα γνωρίζουν που βρίσκονται όλα τα ακίνητα των Ελλήνων

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Φθόριο σε χάρτινες συσκευασίες – Σαφάρι ελέγχων στη Δανία

Η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων εστιάζει στις ουσίες φθορίου σε χάρτινες συσκευασίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Τους επόμενους μήνες, η Δανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα εξετάσει προσεκτικότερα εάν οι εταιρείες που έχουν συσκευασίες από χαρτόνι και χαρτί στα ράφια τους μπορούν να τεκμηριώσουν ότι είναι απαλλαγμένες από ουσίες φθορίου. Χαρτί γιασάντουιτς

Καιρός: Ζέστη και σήμερα Σάββατο 27/7/2024 αλλά με αεράκι

Πιο ήπιος καιρός με λιγότερη ζέστη από σήμερα Σάββατο 27/7/2024. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι ή προς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες δυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με

Οριοθετήθηκε άμεσα φωτιά στον Μαραθώνα – Καίει σε χαμηλή βλάστηση

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στον Μαραθώνα και συγκεκριμένα την οδό Πάρου. Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, οι οποίοι έθεσαν αμέσως την εστία πυρκαγιάς υπό έλεγχο. 23 SHARES

G20: Κοντά σε συμφωνία-ορόσημο για την επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή

Οι χώρες της G20 δεσμεύτηκαν να «συνεργαστούν» ώστε οι κάτοχοι των μεγαλύτερων περιουσιών να φορολογούνται περισσότερο, χωρίς πάντως να φθάσουν στο σημείο να συμφωνήσουν στην επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν που υιοθετήθηκε χθες Παρασκευή κατά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών, στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας.

Βρετανία: Πρόστιμο 7.000€ για ληγμένα 9 μηνών!

Παραβιάσεις σε 22 είδη, συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών.    Με πρόστιμο ύψους σχεδόν 6.000 λιρών (7.100 ευρώ) ήρθε αντιμέτωπο ένα κατάστημα στο Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού διαπιστώθηκε ότι ευπαθή τρόφιμα συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών, ήταν διαθέσιμα προς πώληση 271 ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. Η υπόθεση ξεκίνησε αφού η Trading Standards έλαβε μια καταγγελία από έναν
spot_imgspot_img

Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, ο «Μεγάλος Αδελφός» όλων των ακινήτων της Ελλάδας, έρχεται στις ζωές μας για την ευκολία που, όπως ανακοινώθηκε, θα προσφέρει στους μηχανικούς αλλά και για την κατάργηση της γραφειοκρατίας!

Παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Επιδιώκεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2024 και πλέον η εξουσία (και αργότερα μια πιθανή παγκόσμια αρχή) θα γνωρίζει που βρίσκονται όλα τα σπίτια της χώρας!

Θα είναι ψηφιακά ορατά τα πάντα: Από το καθεστώς ιδιοκτησίας και δόμησης, την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου έως τους δασικούς χάρτες που έχουν κυρωθεί, στοιχεία από το Κτηματολόγιο, πολεοδομικές πληροφορίες, περιοχές Natura κοκ.

Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών θα διαθέτουν ΚΑΙ τρισδιάστατες αποτυπώσεις της πληροφορίας, με στόχο να αποτυπώνεται καλύτερα το αστικό περιβάλλον, ενώ θα δια-λειτουργεί με ψηφιακά συστήματα, όπως η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου ΚΑΙ το σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών «e-Άδειες».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων:

«Σήμερα δεν παρουσιάζουμε, δεν παρουσιάζετε μάλλον, απλά μία σημαντική μεταρρύθμιση, αλλά νομίζω ότι δίνουμε συνέχεια σε μία σιωπηλή επανάσταση η οποία γίνεται συνολικά στον κλάδο των κατασκευών στη χώρα.

Γιατί τόσο ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, όσο και το εξαιρετικά υπερπολύτιμο Εθνικό Μητρώο Υποδομών, γίνονται πλέον πολυεργαλεία στα χέρια της πολιτείας, του τεχνικού κόσμου, της Δικαιοσύνης, των πολιτών. Από τη μία πλευρά παρέχοντας άμεσα κάθε πληροφορία για να προχωρήσει οποιοδήποτε τεχνικό έργο, οποιαδήποτε επένδυση, μικρή, μεγάλη, και από την άλλη δίνοντας σε πραγματικό χρόνο την εικόνα των υποδομών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Έτσι, όπως είδατε και στην πολύ εντυπωσιακή παρουσίαση, με λίγα κλικ στον υπολογιστή ουσιαστικά θα φτάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε μια τεράστια γραφειοκρατία.

(…)

Με άλλα λόγια, αυτό το οποίο είδατε σήμερα είναι ένα ακόμα βήμα τολμηρού εκσυγχρονισμού στην καρδιά του οποίου, ωστόσο, βρίσκεται αυτή η διπλή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης: προώθηση της συλλογικής ανάπτυξης, αλλά και ταυτόχρονα της καθημερινής εξυπηρέτησης του πολίτη.

(…)

Ξεκινήσαμε και την προσπάθεια για το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, άλλη μία μεγάλη διαχρονική πληγή της δημόσιας διοίκησης, ώστε να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση των γεφυρών, των δρόμων, των λιμανιών και ασφαλώς και τις αντοχές των δημόσιων κτιρίων.

(…)

Και βέβαια, να κάνω μία ειδική αναφορά στη σημασία της τεχνολογίας, είχα την ευκαιρία να το πω και σήμερα το πρωί μιλώντας σε μία εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη και την υγεία. Η χώρα μας έχει μια δυνατότητα να κάνει πραγματικά άλματα και να ξεπεράσει χώρες που σήμερα είναι πιο προηγμένες από εμάς. Θα είναι ακριβώς επειδή θα ενσωματώσουμε έξυπνα βέλτιστες καινοτόμες λύσεις που αφορούν την τεχνολογία και ειδικά την τεχνητή νοημοσύνη. Και νομίζω ότι οι εφαρμογές οι οποίες αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται -αναπτύσσουμε και αναπτύσσετε- ακριβώς σε αυτή τη λογική κινούνται.

photo freepik

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img