Πως θα ήταν, αν αντί να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τον κόσμο, φτιάχναμε τον εαυτό μας; Αυτή είναι η ερώτηση, την οποία είχε θέσει ο Matthew Liao, διευθυντής του Προγράμματος Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. «Προσπαθήσαμε να σκεφτούμε έξω από τα συνηθισμένα», είχε πει ο Liao, κάνοντας την ερώτηση: «Τι δεν έχει προταθεί σε σχέση με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής;»
Η απάντηση την οποία έδωσαν είναι η ανθρώπινη μηχανική, σύμφωνα με το BBC το 2014: η βιοϊατρική τροποποίηση των ανθρώπινων όντων για την μείωση των επιπτώσεών τους στο περιβάλλον. Ο αναπληρωτής καθηγητής είναι της άποψης πως αλλάζοντας την παρούσα βιολογία, τουτέστιν το μέγεθος ή την διατροφή μας, θα δημιουργούνταν πιο φιλικοί προς το περιβάλλον άνθρωποι.
«Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να κάνουμε τους ανθρώπους να αντιπαθούν την γεύση των μπέργκερ;
Μπορούμε να προκαλέσουμε τεχνητά δυσανεξία στο κόκκινο κρέας διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα έναντι κοινών πρωτεϊνών βοοειδών». Ο Liao οραματίζεται ένα ιατρικό βοήθημα όπως ένα έμπλαστρο νικοτίνης που σας κάνει να νιώσετε αδιάθετοι άπαξ και προσπαθήσετε να φάτε κόκκινο κρέας. (…) Εμφανίστηκαν στοιχεία ότι άτομα που δαγκώθηκαν από το τσιμπούρι Lone Star, στις νότιες ΗΠΑ, ανέπτυξαν αλλεργίες στο κόκκινο κρέας! Κάπως έτσι ωθήθηκαν, εκ των πραγμάτων, σε έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής, είχε τονιστεί το 2014!
Τα συμπεράσματα δικά σας!