25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΝέα ΤάξηΣτα πιο αγαπημένα φαγητά; Δείτε πως προτείνουν να προσφέρουν τα έντομα!!!

Στα πιο αγαπημένα φαγητά; Δείτε πως προτείνουν να προσφέρουν τα έντομα!!!

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βρετανία: Πρόστιμο 7.000€ για ληγμένα 9 μηνών!

Παραβιάσεις σε 22 είδη, συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών.    Με πρόστιμο ύψους σχεδόν 6.000 λιρών (7.100 ευρώ) ήρθε αντιμέτωπο ένα κατάστημα στο Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού διαπιστώθηκε ότι ευπαθή τρόφιμα συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών, ήταν διαθέσιμα προς πώληση 271 ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. Η υπόθεση ξεκίνησε αφού η Trading Standards έλαβε μια καταγγελία από έναν

Πυρκαγιές στον Καναδά: Στις ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες στηρίζουν τις ελπίδες τους οι πυροσβέστες

Η πτώση της θερμοκρασίας και η βροχή αναμένεται να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που συνεχίζουν να δίνουν μάχη σήμερα ενάντια στη γιγαντιαία δασική πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ένα μέρος της τουριστικής πόλης Τζάσπερ, στον δυτικό Καναδά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η πόλη βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού πάρκου του Τζάσπερ, του μεγαλύτερου του Καναδά, το οποίο

Υπογονιμότητα & διατροφή: Ποιες καλοκαιρινές απολαύσεις βλάπτουν; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Στο ταξίδι προς τη γονιμότητα η διατροφή κατέχει εξέχουσα θέση. Παρότι δεν διορθώνει όλα τα προβλήματα που εμποδίζουν την απόκτηση απογόνων, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών για σύλληψη. Όσες γυναίκες, επομένως, προσπαθούν να συλλάβουν πρέπει να προσέχουν τη δίαιτά τους, αφού κάθε τροφή που καταναλώνουν έχει αντίκτυπο στη αναπαραγωγική ικανότητα. Βέβαια, δεν υπάρχει

50άρι μηχανάκι για την USSOCOM

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων ΗΠΑ (USSOCOM) αξιολόγησε τον περασμένο Ιούνιο την στρατιωτική ελαφριά και μικρού μεγέθους έκδοση της 50άρας μοτοσικλέτας Anthem της εταιρείας Ryvid, η οποία είχε παρουσιαστεί τον Μάιο στην έκθεση SOF Week 23. Το μηχανάκι είναι ηλεκτρικό και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 120 χ.α.ω, ενώ η μέγιστη αυτονομία του με μία φόρτιση είναι 320

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει. Είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι το παγωτό είναι το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού ίσως και ολόκληρου του χρόνου, χαρίζοντας μας όχι μόνο απόλαυση αλλά και αυτό το  απαράμιλλο “μυρμήγκιασμα” στον ουρανίσκο, μας ενώνει με την παιδική μας ηλικία, η  κρύα θερμοκρασία του ενισχύει την ενεργοποίηση του εγκεφάλου
spot_imgspot_img

Οι ειδικοί συνιστούν να ενσωματώνεται το αλεύρι από έντομα σε δημοφιλή προϊόντα διατροφής, καθώς γίνεται σαφές ότι η υπέρβαση του «παράγοντα απέχθειας» που σχετίζεται με τα έντομα αποδεικνύεται υπερβολική για τους δυτικούς καταναλωτές.

Μια εργασία που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Παχυσαρκία, στην Βενετία της Ιταλίας, αποκάλυψε ότι μόνο το 13% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν πρόθυμοι να καταναλώνουν έντομα σε τακτική βάση, με το 47% να λέει ότι δεν θα το έκανε σε καμία περίπτωση.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αντιλήψεις για την κατανάλωση εντόμων ήταν γενικά αρνητικές, με τους συμμετέχοντες να αναμένουν χαμηλότερα επίπεδα απόλαυσης και γεύσης από άλλα τρόφιμα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι η ενσωμάτωση του «αλεύρου» εντόμων σε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως προφανώς το ψωμί, τα ζυμαρικά και η πίτσα, θα μπορούσε να βοηθήσει να ξεπεραστούν οι αισθήσεις απέχθειας που σχετίζονται με την κατανάλωση προϊόντων εντόμων.

«Ο παράγοντας απέχθειας που σχετίζεται με την κατανάλωση ολόκληρων εντόμων θα μπορούσε να ξεπεραστεί με την ενσωμάτωση αλεύρων από έντομα σε επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτό έχει γίνει με επιτυχία σε προϊόντα ρυζιού ενισχυμένα με αλεύρια γρύλων κ.α. σε άλλα μέρη του κόσμου. Αλλά αν τα έντομα πρόκειται να είναι ένα βασικό μέρος της δυτικής διατροφής, ο παράγοντας αηδίας είναι μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν. Εξάλλου, μπορεί τελικά να μην υπάρχει επιλογή με την κλιματική αλλαγή και την προβλεπόμενη παγκόσμια πληθυσμιακή αύξηση», λέει η συν-συγγραφέας Δρ. Maxine Sharps από το Πανεπιστήμιο De Montfort σε μια ανακοίνωση μέσων ενημέρωσης.

«Γνωρίζουμε τα προβλήματα που η κατανάλωση κρέατος συμβάλλει στην καταστροφή του περιβάλλοντος και τα έντομα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, χαμηλά λιπαρά και είναι εύκολο να καλλιεργηθούν. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, η κατανάλωση εντόμων είναι συνηθισμένη, αλλά θέλαμε να δούμε πώς αισθάνονται οι άνθρωποι για αυτό στο Ηνωμένο Βασίλειο», προσθέτει!

Η ομάδα κατέληξε σε μια έρευνα στην οποία συμμετείχαν 603 ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θέτει ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα και το μορφωτικό τους επίπεδο καθώς και το επίπεδο ανησυχίας τους για το περιβάλλον.

Τους ζητήθηκε επίσης να συμπληρώσουν μια «κλίμακα απέχθειας για τα τρόφιμα», η οποία τους ρώτησε αν θα έτρωγαν παραπροϊόντα, μουχλιασμένα τρόφιμα και περιλάμβανε ερωτήσεις για το πώς πιστεύουν ότι θα έχουν γεύση τα έντομα.

Συνολικά, μόνο το 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμος να καταναλώνει τακτικά έντομα, σε σύγκριση με το 47% που δήλωσε ότι δεν θα ήταν πρόθυμο και το 40% που απάντησε «ίσως» ή «δεν είμαι σίγουρος».

H Dr Lauren McGale, λέκτορας ψυχολογίας στο Edge Hillείπε: «Τα έντομα είναι μια δυνητικά πλούσια πηγή πρωτεϊνών και μικροθρεπτικών συστατικών και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην παροχή λύσης στο διπλό βάρος της παχυσαρκίας και του υποσιτισμού. Ορισμένες πρωτεΐνες εντόμων, όπως οι αλεσμένοι γρύλοι ή οι λυοφιλοποιημένοι σκώληκες, είναι φθηνότερες και ευκολότερες στην καλλιέργεια, συχνά χαμηλότερες σε λιπαρά και έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τα παραδοσιακά ζώα».

 O Dr Jay Duckworth του Πανεπιστημίου John Moores του Λίβερπουλ προσέθεσε: «Είναι πολύ συνηθισμένο για τους ανθρώπους να τρώνε έντομα σε όλο τον κόσμο, και σε ορισμένα μέρη θεωρείται ακόμη και λιχουδιά, αλλά όχι στη δυτική κουλτούρα, όπου συνήθως το θεωρούμε αηδιαστικό ή καινοτόμο φαγητό».

photo freepik

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img