32.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΑυστραλία-Καναδάς για ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα: Ζητούν “άμεση κατάπαυση πυρός”

Αυστραλία-Καναδάς για ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα: Ζητούν “άμεση κατάπαυση πυρός”

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νεκρό ποντίκι στα ράφια δημητριακών μέσα σε σουπερμάρκετ!

H εικόνα του νεκρού ποντικού σε ράφια σουπερμάρκετ αναρτήθηκε από πελάτες σε social media. Και ενώ η ειδησεογραφία τροφίμων απασχολείται συχνά με την παρουσία τρωκτικών σε εστιατόρια, ή μέσα σε συσκευασμένα τρόφιμα, μπροστά σε ένα αηδιαστικό θέαμα, βρέθηκαν και πελάτες του σουπερμάρκετ Woolworths στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η αλυσίδα Woolworths είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα

Φωτιά στο Βελβεντό Κοζάνης – Επιχειρεί και ελικόπτερο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά στο Βελβεντό του Δήμου Κοζάνης. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 8ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα και 1 ελικόπτερο. #Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Φλάμπουρο Βελβεντού Κοζάνης. Κινητοποιήθηκαν 21 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο της 8ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα και 1 Ε/Π.—

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός έδωσε νέες εντολές για εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα νέες εντολές εκκένωσης περιοχών της Χαν Γιουνίς, διευρύνοντας την επιχείρησή του εντός και γύρω από την πόλη αυτή στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου έχουν ήδη εκτοπιστεί δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εδώ και μέρες. Το Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ότι πάνω από 180.000 άνθρωποι

Γάζα: Συνομιλίες για την ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός αύριο στη Ρώμη

Αντιπροσωπείες της Αιγύπτου, των ΗΠΑ, του Κατάρ και του Ισραήλ αναμένεται να συναντηθούν αύριο στη Ρώμη, στο πλαίσιο των επαφών ενόψει της ενδεχόμενης κήρυξης ανακωχής στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε χθες Παρασκευή «ανώτερος αξιωματούχος» που επικαλέστηκε το αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Αλ Καχέρα, που θεωρείται πως έχει στενή σχέση με την αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών.

Ουκρανία: Έπληξαν με UAV αεροπορική βάση στο Μουρμάνσκ – Πέταξαν τα ουκρανικά drones 1800 χιλιόμετρα;

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις σε τρία ρωσικά αεροδρόμια τις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, ζημιές σε ένα ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 στο αεροδρόμιο Ολένια της περιφέρειας Μουρμάνσκ. Η απόσταση από τα ουκρανικά σύνορα μέχρι την αεροπορική βάση είναι 1.800 χιλιόμετρα, δημιουργώντας ερωτήματα για την εμβέλεια των ουκρανικών drones. ❗️Drones of the Defense
spot_imgspot_img

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Πένι Γουόνγκ κάλεσε σήμερα να κηρυχθεί «κατάπαυση του πυρός τώρα» ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς μετά τον πολύνεκρο ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

«Τα γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών υπογραμμίζουν πως χρειάζεται ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός τώρα ώστε να προστατευθούν οι άμαχοι», τόνισε η κυρία Γουόνγκ μέσω X.

«Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ είχαν φρικιαστικές και απαράδεκτες συνέπειες», συνέχισε η επικεφαλής της αυστραλιανής διπλωματίας. «Η Αυστραλία έχει πει με μεγάλη σαφήνεια πως το Ισραήλ δεν πρέπει να προχωρήσει στην επιχείρησή του στη Ράφα, όπου έχει καταφύγει ο μισός και πλέον από τον πληθυσμό 2,3 εκατ. ανθρώπων της Γάζας», θύμισε.

«Η Χαμάς πρέπει να αφήσει ελεύθερους όλους τους ομήρους, να σταματήσει να χρησιμοποιεί παλαιστίνιους αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες και να παραδώσει τα όπλα», συμπλήρωσε.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, έκανε λόγο για τουλάχιστον 45 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στον βομβαρδισμό και την πυρκαγιά σε καταυλισμό σκηνών το βράδυ της Κυριακής. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που κατήγγειλε «σφαγή» αμάχων.

Η κυβέρνηση του Καναδά εξέφρασε «φρίκη» χθες Δευτέρα για τον βομβαρδισμό της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες αμάχους, ζητώντας να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός».

«Μας προκάλεσαν φρίκη τα πλήγματα τα οποία σκότωσαν παλαιστινίους αμάχους στη Ράφα. Το ότι σκοτώθηκαν αθώοι άμαχοι είναι εντελώς απαράδεκτο. (…) Γι’ αυτό χρειάζεται άμεση κατάπαυση του πυρός», είπε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, η Μέλανι Ζολί, ενώπιον του καναδικού κοινοβουλίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ – ΜΠΕ / EPA-EPA)

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img