32.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμος“Δίκαιη” για τον παλαιστινιακό λαό η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, λέει ο Ισπανός...

“Δίκαιη” για τον παλαιστινιακό λαό η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, λέει ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Νεκρό ποντίκι στα ράφια δημητριακών μέσα σε σουπερμάρκετ!

H εικόνα του νεκρού ποντικού σε ράφια σουπερμάρκετ αναρτήθηκε από πελάτες σε social media. Και ενώ η ειδησεογραφία τροφίμων απασχολείται συχνά με την παρουσία τρωκτικών σε εστιατόρια, ή μέσα σε συσκευασμένα τρόφιμα, μπροστά σε ένα αηδιαστικό θέαμα, βρέθηκαν και πελάτες του σουπερμάρκετ Woolworths στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Η αλυσίδα Woolworths είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα

Φωτιά στο Βελβεντό Κοζάνης – Επιχειρεί και ελικόπτερο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά στο Βελβεντό του Δήμου Κοζάνης. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 8ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα και 1 ελικόπτερο. #Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Φλάμπουρο Βελβεντού Κοζάνης. Κινητοποιήθηκαν 21 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο της 8ης ΕΜΟΔΕ, 4 οχήματα και 1 Ε/Π.—

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός έδωσε νέες εντολές για εκκένωση περιοχών της Χαν Γιουνίς

Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα νέες εντολές εκκένωσης περιοχών της Χαν Γιουνίς, διευρύνοντας την επιχείρησή του εντός και γύρω από την πόλη αυτή στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου έχουν ήδη εκτοπιστεί δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εδώ και μέρες. Το Γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, ότι πάνω από 180.000 άνθρωποι

Γάζα: Συνομιλίες για την ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός αύριο στη Ρώμη

Αντιπροσωπείες της Αιγύπτου, των ΗΠΑ, του Κατάρ και του Ισραήλ αναμένεται να συναντηθούν αύριο στη Ρώμη, στο πλαίσιο των επαφών ενόψει της ενδεχόμενης κήρυξης ανακωχής στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε χθες Παρασκευή «ανώτερος αξιωματούχος» που επικαλέστηκε το αιγυπτιακό μέσο ενημέρωσης Αλ Καχέρα, που θεωρείται πως έχει στενή σχέση με την αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών.

Ουκρανία: Έπληξαν με UAV αεροπορική βάση στο Μουρμάνσκ – Πέταξαν τα ουκρανικά drones 1800 χιλιόμετρα;

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις σε τρία ρωσικά αεροδρόμια τις πρώτες πρωινές ώρες, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, ζημιές σε ένα ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 στο αεροδρόμιο Ολένια της περιφέρειας Μουρμάνσκ. Η απόσταση από τα ουκρανικά σύνορα μέχρι την αεροπορική βάση είναι 1.800 χιλιόμετρα, δημιουργώντας ερωτήματα για την εμβέλεια των ουκρανικών drones. ❗️Drones of the Defense
spot_imgspot_img

«Οι Παλαιστίνιοι έχουν το δικαίωμα να έχουν κράτος, όπως οι Ισραηλινοί έχουν αυτό το δικαίωμα», πρόσθεσε ο υπουργός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλευρό του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού Μοχάμεντ Μουστάφα, ο οποίος έκρινε ότι η απόφαση της Μαδρίτης να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος αντιπροσωπεύει “μια σημαντική ώθηση για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή”.

Η Ισπανία, η οποία εδώ και μήνες προσπαθεί να επηρεάσει και άλλες πρωτεύουσες, πήρε αυτή την απόφαση από κοινού με την Ιρλανδία και τη Νορβηγία, που ωστόσο δεν ανήκει στην ΕΕ. Η αναγνώριση από αυτές παλαιστινιακού κράτους θα τεθεί σε ισχύ την Τετάρτη 28 Μαΐου.

Ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός χαιρέτισε αυτή την απόφαση καλώντας όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. «Νομίζω ότι είναι η σωστή απόφαση που πρέπει να πάρετε», σχολίασε. «Αυτή είναι η αρχή μιας νέας φάσης».

Το θέμα διχάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αγωνίζεται να βρει μια κοινή θέση από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Ο Μοχάμεντ Μουστάφα θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη την Τετάρτη όπου θα γίνει δεκτός από τις ισπανικές αρχές, «ως ισότιμος», σύμφωνα με τον Αλβάρες, την επομένη της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους από τη Μαδρίτη.

Οι δύο άνδρες επανέλαβαν την έκκλησή τους για άμεση κατάπαυση του πυρός, με τον Μουστάφα να επιμένει ότι η διεθνής κοινότητα το «απαιτεί» τώρα.

«Νομίζω ότι είναι καιρός να υψώσουμε λίγο ακόμη τις φωνές μας και να απαιτήσουμε κατάπαυση του πυρός, νομίζω ότι είναι ώρα να τερματιστεί ο πόλεμος», είπε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας πυροδοτήθηκε από την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 1.170 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Η στρατιωτική επιχείρηση που ξεκίνησε ως αντίποινα από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν 36.000 ανθρώπων, στη συντριπτική τους πλειονότητα άμαχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img