29 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΓ.Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: «Έχει δικαίωμα να χτυπά στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία»

Γ.Στόλτενμπεργκ για Ουκρανία: «Έχει δικαίωμα να χτυπά στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Διεθνές Συνέδριο για την Έρευνα και Διαχείριση του Αυτισμού – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Για πρώτη φορά θα γίνει προσπάθεια ολιστικής προσέγγισης του Φάσματος του Αυτισμού με τη συμμετοχή επιστημόνων διεθνούς κύρους σε πρωτοποριακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 27-29 Σεπτεμβρίου 2024. Ειδικότερα, το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Αυτισμό που θα διεξαχθεί στην χώρα μας, διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ), την Ελληνική Εταιρεία

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗΣ ΜΕΣΩ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Η πρόσφατη όξυνση των ελληνοαλβανικών σχέσεων με τη σύλληψη Μπελέρη προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στους “παροικούντες στην Ιερουσαλήμ” καθώς οι αποφάσεις τις τελευταίας δεκαετίας για την στρατηγική αναδιάταξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ελήφθησαν προφανώς υπό το πρίσμα εκτιμώμενης απουσίας απειλής από τα βόρεια και βορειοδυτικά. Η κίνηση αυτή έρχεται σαν συνέχεια της παραχώρησης της ναυτικής

Βίντεο: Ρωσικό Su-34 πραγματοποιεί πλήγμα ακριβείας σε ουκρανικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο «Χ» καταγράφει για πρώτη φορά τη δράση ενός ρωσικού Su-34 καθ’όλη τη διάρκεια της αποστολής του.  Καταγράφονται στιγμίοτυπα, τόσο από την πορεία του αεροσκάφους προς την περιοχή του στόχου, όσο και από την άφεση των κατευθυνόμενων βομβών FAB-1500 με κιτ UMPK εναντίον του στόχου. Αξιοσημείωτο πως το ρωσικό αεροσκάφος πετά σε

Χούθι: Απειλούν με αντίποινα το Ισραήλ μετά τις επιδρομές του στη Χοντέιντα

Το υεμενίτικο κίνημα θα προβεί σε αντίποινα για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Χοντέιντα της Υεμένης. Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι κοντά στο λιμάνι της Χοντέιντα το Σάββατο, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας 87, μια ημέρα μετά την επίθεση των Χούθι με drone στο Τελ Αβίβ, που άφησε έναν νεκρό. «Τα

Στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-28 συντρίβεται στην Ρωσία, νεκρό το πλήρωμα!

«Ελικόπτερο Mi-28 συνετρίβη στην περιφέρεια Καλούγκα (…) σε ακατοίκητη περιοχή. Το πλήρωμά του είναι νεκρό», δήλωσε πηγή του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS στο υπουργείο Άμυνας. «Δεν υπήρξαν καταστροφές στο έδαφος», σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Τα προκαταρκτικά στοιχεία» υποδεικνύουν ότι «η αιτία της καταστροφής ήταν τεχνική βλάβη», ανέφερε το Interfax, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.
spot_imgspot_img

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιτίθεται σε νόμιμους στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σουηδία, το νεότερο μέλος της συμμαχίας.

«Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου με τον Σουηδό πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον σε στρατιωτική βάση κοντά στη Στοκχόλμη.

«Το δικαίωμα στην αυτοάμυνα περιλαμβάνει επίσης το δικαίωμα να πλήττεις νόμιμους, στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος της επιτιθέμενης πλευράς, του επιτιθέμενου, σε αυτήν την περίπτωση η Ρωσία».

Το Κρεμλίνο δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως οι δυτικές χώρες που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία για να πλήττει το ρωσικό έδαφος θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τη Ρωσία, αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως σκέπτεται να εξοπλίσει τους εχθρούς της Δύσης σε αντίποινα.

«Αυτός είναι ένας επιθετικός πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον μιας ειρηνικής, δημοκρατικής γειτονικής χώρας, της Ουκρανίας, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν απειλή για τη Ρωσία», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πλήττει στόχους στο ρωσικό έδαφος», είπε ακόμη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img