25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΗγέτης Χεζμπολάχ: Προειδοποιεί το Ισραήλ ότι το περιμένουν “εκπλήξεις”

Ηγέτης Χεζμπολάχ: Προειδοποιεί το Ισραήλ ότι το περιμένουν “εκπλήξεις”

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

G20: Κοντά σε συμφωνία-ορόσημο για την επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή

Οι χώρες της G20 δεσμεύτηκαν να «συνεργαστούν» ώστε οι κάτοχοι των μεγαλύτερων περιουσιών να φορολογούνται περισσότερο, χωρίς πάντως να φθάσουν στο σημείο να συμφωνήσουν στην επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν που υιοθετήθηκε χθες Παρασκευή κατά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών, στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας.

Βρετανία: Πρόστιμο 7.000€ για ληγμένα 9 μηνών!

Παραβιάσεις σε 22 είδη, συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών.    Με πρόστιμο ύψους σχεδόν 6.000 λιρών (7.100 ευρώ) ήρθε αντιμέτωπο ένα κατάστημα στο Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού διαπιστώθηκε ότι ευπαθή τρόφιμα συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών, ήταν διαθέσιμα προς πώληση 271 ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. Η υπόθεση ξεκίνησε αφού η Trading Standards έλαβε μια καταγγελία από έναν

Πυρκαγιές στον Καναδά: Στις ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες στηρίζουν τις ελπίδες τους οι πυροσβέστες

Η πτώση της θερμοκρασίας και η βροχή αναμένεται να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που συνεχίζουν να δίνουν μάχη σήμερα ενάντια στη γιγαντιαία δασική πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ένα μέρος της τουριστικής πόλης Τζάσπερ, στον δυτικό Καναδά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η πόλη βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού πάρκου του Τζάσπερ, του μεγαλύτερου του Καναδά, το οποίο

Υπογονιμότητα & διατροφή: Ποιες καλοκαιρινές απολαύσεις βλάπτουν; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Στο ταξίδι προς τη γονιμότητα η διατροφή κατέχει εξέχουσα θέση. Παρότι δεν διορθώνει όλα τα προβλήματα που εμποδίζουν την απόκτηση απογόνων, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών για σύλληψη. Όσες γυναίκες, επομένως, προσπαθούν να συλλάβουν πρέπει να προσέχουν τη δίαιτά τους, αφού κάθε τροφή που καταναλώνουν έχει αντίκτυπο στη αναπαραγωγική ικανότητα. Βέβαια, δεν υπάρχει

50άρι μηχανάκι για την USSOCOM

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων ΗΠΑ (USSOCOM) αξιολόγησε τον περασμένο Ιούνιο την στρατιωτική ελαφριά και μικρού μεγέθους έκδοση της 50άρας μοτοσικλέτας Anthem της εταιρείας Ryvid, η οποία είχε παρουσιαστεί τον Μάιο στην έκθεση SOF Week 23. Το μηχανάκι είναι ηλεκτρικό και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 120 χ.α.ω, ενώ η μέγιστη αυτονομία του με μία φόρτιση είναι 320
spot_imgspot_img

αφού ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι έχει «αναπάντεχα σχέδια» για να αντιμετωπίσει τη φιλοϊρανική, λιβανέζικη οργάνωση.

«Εμείς θα μιλήσουμε για εκπλήξεις. (Ο Νετανιάχου) θα πρέπει να περιμένει (…) εκπλήξεις εκ μέρους μας», είπε ο Νασράλα σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

Η Χεζμπολάχ εξαπολύει καθημερινά επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, για να στηρίξει τον σύμμαχό της, την παλαιστινιακή Χαμάς. Ο ισραηλινός στρατός απαντά με πλήγματα στον Λίβανο, στοχεύοντας μέλη της Χεζμπολάχ. «Εξοντώσαμε εκατοντάδες πράκτορες της Χεζμπολάχ», υποστήριξε την Πέμπτη ο Νετανιάχου. «Έχουμε λεπτομερή σχέδια, σημαντικά, ακόμη και απρόβλεπτα» για αυτό το μέτωπο στο βόρειο Ισραήλ, πρόσθεσε.

«Θα ήθελα να πω στον Νετανιάχου (…) και την κυβέρνηση του εχθρού ότι μελετήσαμε και ζυγίσαμε όλα τα ενδεχόμενα, όλα τα σενάρια στα οποία μπορεί να καταφύγει», είπε ο Χασάν Νασράλα σήμερα. Όπως είπε, η Χαμάς και οι άλλοι σύμμαχοι του Ιράν στην περιοχή ήταν εκείνοι που «αιφνιδίασαν» το Ισραήλ, μια χώρα που «διαθέτει τον ισχυρότερο στρατό και τις ισχυρότερες υπηρεσίες πληροφοριών στην περιοχή».

«Η Χαμάς σας αιφνιδίασε» με την επίθεση στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου και η Χεζμπολάχ «σας αιφνιδίασε ανοίγοντας» το μέτωπο του Λιβάνου την επομένη, συνέχισε. «Η Υεμένη σας αιφνιδίασε», καθώς οι αντάρτες Χούθι εξαπολύουν επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα. «Το Ιράκ σας αιφνιδίασε, όπως και το Ιράν, όταν βομβαρδίσατε το προξενείο του» στη Δαμασκό, είπε ο Νασράλα, μιλώντας σε μια τελετή στη μνήμη του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί που σκοτώθηκε την Κυριακή όταν συνετρίβη το ελικόπτερό του.

«Ευχόμαστε ο πόλεμος να σταματήσει ανά πάσα στιγμή. Αλλά αν (ο Νετανιάχου) είναι αποφασισμένος να κάνει πόλεμο, θα οδηγήσει τη χώρα του στην καταστροφή», προειδοποίησε.

Τουλάχιστον 430 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο τους τελευταίους επτά μήνες. Οι 279 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και τουλάχιστον 82 ήταν άμαχοι, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 14 στρατιώτες και 11 πολίτες.

Τις τελευταίες ημέρες η Χεζμπολάχ εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον στρατιωτικών θέσεων στο βόρειο Ισραήλ, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και όπλα νέου τύπου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA-EPA)

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img