29.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΛίπτσι: Ο ρωσικός Στρατός απέκρουσε μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση

Λίπτσι: Ο ρωσικός Στρατός απέκρουσε μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Χούθι: Απειλούν με αντίποινα το Ισραήλ μετά τις επιδρομές του στη Χοντέιντα

Το υεμενίτικο κίνημα θα προβεί σε αντίποινα για τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Χοντέιντα της Υεμένης. Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι κοντά στο λιμάνι της Χοντέιντα το Σάββατο, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας 87, μια ημέρα μετά την επίθεση των Χούθι με drone στο Τελ Αβίβ, που άφησε έναν νεκρό. «Τα

Στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-28 συντρίβεται στην Ρωσία, νεκρό το πλήρωμα!

«Ελικόπτερο Mi-28 συνετρίβη στην περιφέρεια Καλούγκα (…) σε ακατοίκητη περιοχή. Το πλήρωμά του είναι νεκρό», δήλωσε πηγή του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων TASS στο υπουργείο Άμυνας. «Δεν υπήρξαν καταστροφές στο έδαφος», σύμφωνα με την ίδια πηγή. «Τα προκαταρκτικά στοιχεία» υποδεικνύουν ότι «η αιτία της καταστροφής ήταν τεχνική βλάβη», ανέφερε το Interfax, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης εκκαθαρίζει οχυρωμένη ουκρανική θέση με αντιαρματική νάρκη (βίντεο)

Ένας Ρώσος στρατιώτης χρησιμοποίησε μια αντιαρματική νάρκη TM-62 και χειροβομβίδα για να καταστρέψει μια εχθρική θέση. Η αντιαρματική νάρκη, με το μεγάλο της εκρηκτικό φορτίο, προκάλεσε σημαντικές ζημιές στην οχυρωμένη θέση των Ουκρανών στρατιωτών.  Ο στρατιώτης φαίνεται πως πέταξε τη νάρκη μέσα στο τούνελ εισόδου της οχύρωσης με κάποιου είδους πυροσωλήνα χρονοκαθυστέρησης, για να προλάβει

Σάλος με το Μεταλλικό Νερό: Μόλις 4 από τα 18 δείγματα δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων!

Οι εταιρείες δηλώνουν άγνοια και ρίχνουν την ευθύνη στις κρατικές υπηρεσίες που ορίζουν περιορισμένους ελέγχους για πολύ συγκεκριμένα φυτοφάρμακα. Μόνο 4 από τα 18 δείγματα μεταλλικού νερού δεν είχαν ίχνη φυτοφαρμάκων σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη για το περιοδικό «il salvagente» της γειτονικής Ιταλίας και δημοσιεύονται σήμερα. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη για

Πυροσβεστική: 24 αγροτοδασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών Σε 24 ανήλθαν οι αγροτοδασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την πυροσβεστική, οι 16 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη
spot_imgspot_img

Ο ρωσικός Στρατός απέκρουσε με επιτυχία μια σφοδρή αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του χωριού Γλουμποκόγιε, νότια του Λίπτσι, στην κατεύθυνση του Χάρκοβο.

Η αντεπίθεση, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί μετά από μαζικά προπαρασκευαστικά πυρά του ουκρανικού Πυροβολικού και της Αεροπορίας, περιελάμβανε την ανάπτυξη τουλάχιστον 25 τεθωρακισμένων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων περίπου 10 αρμάτων μάχης.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατόρθωσαν να επιτύχουν μικρά εδαφικά κέρδη, αλλά υπέστησαν σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και τεθωρακισμένα οχήματα.

Συγκεκριμένα, έχασαν τουλάχιστον τρία τεθωρακισμένα οχήματα και δύο άρματα μάχης.

Η ρωσική Αεροπορία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αποτροπή της επίθεσης, εκτελώντας εξαιρετική δουλειά στην υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων.

Το Λίπτσι βρίσκεται στην περιφέρεια του Χάρκοβο, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Η στρατηγική του σημασία έγκειται στη θέση του ως σημείο πρόσβασης προς το βορειοανατολικό Χάρκοβο και τις γύρω περιοχές.

Η περιοχή αποτελεί σημαντικό πεδίο μάχης από την αρχή της ρωσικής επέμβασης, με πολλές μάχες να έχουν διεξαχθεί εκεί.

Οι ρωσικές Δυνάμεις κατάφεραν να καταλάβουν την περιοχή στις αρχικές φάσεις της επέμβασης, με τις ουκρανικές Δυνάμεις έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να ανακαταλάβουν τις θέσεις τους, με τη βοήθεια πυροβολικού και τεθωρακισμένων.

Παρά τις προσπάθειες των ουκρανικών Δυνάμεων, ο ρωσικός Στρατός κατάφερε να κρατήσει τις θέσεις του και να αποτρέψει μεγάλες απώλειες.

Ένα ουκρανικό άρμα μάχης επίσης καταστράφηκε ανατολικά της Borshevaya, κατόπιν της επίθεσης.

Στο μέτωπο του Ντονμπάς, η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι κατέλαβε την Παρασκοβιίβκα, στην περιοχή του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι στρατιώτες της επιτίθενται στον στρατό του Ζελένσκι ο οποίος αντιμετωπίζει δυσκολίες.

«Στη διάρκεια της εβδομάδας, οι μονάδες της ταξιαρχίας “Νότος” βελτίωσαν τη θέση τους κατά μήκος της γραμμής του μετώπου και απελευθέρωσαν την κοινότητα Παρασκοβιίβκα», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Παρασκοβιίβκα βρίσκεται περίπου 30 χλμ. νοτιοδυτικά του Ντονέτσκ, της μεγάλης πόλης που βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων στην ομώνυμη επαρχία.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέλαβε πολλά χωριά στο Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, και λίγο βορειότερα, στην περιοχή του Χαρκόβου, όπου εξαπέλυσε επίθεση στις 10 Μαΐου.

Απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, ο στρατός του Ζελένσκι , που υπολείπεται σε πυρομαχικά και άνδρες, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες εδώ και μήνες.

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img