25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΝίκι Χέιλι: Φωτογραφίζεται καθώς γράφει «αποτελειώστε τους» σε ισραηλινή οβίδα

Νίκι Χέιλι: Φωτογραφίζεται καθώς γράφει «αποτελειώστε τους» σε ισραηλινή οβίδα

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Φθόριο σε χάρτινες συσκευασίες – Σαφάρι ελέγχων στη Δανία

Η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων εστιάζει στις ουσίες φθορίου σε χάρτινες συσκευασίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Τους επόμενους μήνες, η Δανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα εξετάσει προσεκτικότερα εάν οι εταιρείες που έχουν συσκευασίες από χαρτόνι και χαρτί στα ράφια τους μπορούν να τεκμηριώσουν ότι είναι απαλλαγμένες από ουσίες φθορίου. Χαρτί γιασάντουιτς

Καιρός: Ζέστη και σήμερα Σάββατο 27/7/2024 αλλά με αεράκι

Πιο ήπιος καιρός με λιγότερη ζέστη από σήμερα Σάββατο 27/7/2024. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι ή προς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες δυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με

Οριοθετήθηκε άμεσα φωτιά στον Μαραθώνα – Καίει σε χαμηλή βλάστηση

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στον Μαραθώνα και συγκεκριμένα την οδό Πάρου. Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, οι οποίοι έθεσαν αμέσως την εστία πυρκαγιάς υπό έλεγχο. 23 SHARES

G20: Κοντά σε συμφωνία-ορόσημο για την επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή

Οι χώρες της G20 δεσμεύτηκαν να «συνεργαστούν» ώστε οι κάτοχοι των μεγαλύτερων περιουσιών να φορολογούνται περισσότερο, χωρίς πάντως να φθάσουν στο σημείο να συμφωνήσουν στην επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν που υιοθετήθηκε χθες Παρασκευή κατά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών, στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας.

Βρετανία: Πρόστιμο 7.000€ για ληγμένα 9 μηνών!

Παραβιάσεις σε 22 είδη, συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών.    Με πρόστιμο ύψους σχεδόν 6.000 λιρών (7.100 ευρώ) ήρθε αντιμέτωπο ένα κατάστημα στο Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού διαπιστώθηκε ότι ευπαθή τρόφιμα συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών, ήταν διαθέσιμα προς πώληση 271 ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. Η υπόθεση ξεκίνησε αφού η Trading Standards έλαβε μια καταγγελία από έναν
spot_imgspot_img

φωτογραφήθηκε καθώς έγραφε «αποτελειώστε τους» πάνω σε ισραηλινή οβίδα κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, στιγμιότυπο που δημοσιοποίησε μέσω X ισραηλινός βουλευτής.

Ο βουλευτής Ντάνι Ντάνον, ο πρώην πρεσβευτής της χώρας του στον ΟΗΕ, συνόδευσε τη Νίκι Χέιλι, επίσης πρώην πρεσβεύτρια στον ΟΗΕ, κατά την επίσκεψή της κοντά στα σύνορα.

«‘Αποτελειώστε τους!’, αυτό έγραψε η φίλη μου η πρώην πρεσβεύτρια», ανέφερε ο Ντάνι Ντάνον εν είδει λεζάντας πάνω από φωτομοντάζ στο οποίο, μεταξύ άλλων, η Ρεπουμπλικανή εικονίζεται σε βαθύ κάθισμα καθώς γράφει κάτι με μαρκαδόρο πάνω σε οβίδα. Έγραψε επίσης τη φράση «η Αμερική αγαπά το Ισραήλ πάντα», αντικαθιστώντας τη λέξη «αγαπά» με καρδούλα

Η κυρία Χέιλι δεν διευκρίνισε σε ποιους αναφερόταν το «τους». Ο κ. Ντάνον άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί πως αφορούσε τον στρατιωτικό βραχίονα του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολά.

Το Ισραήλ «πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να αλλάξει τα δεδομένα. Οι κάτοικοι (των λιβανικών πόλεων) της Τύρου και της Σιδώνας να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι κάτοικοι του (ισραηλινού) βορρά να επιστρέψουν στα δικά τους», σχολίασε ο βουλευτής του Λικούντ. Αναφερόταν στους χιλιάδες κατοίκους του βόρειου Ισραήλ που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας των πρακτικά καθημερινών ανταλλαγών πυρών στα σύνορα ανάμεσα στη Χεζμπολά και τον ισραηλινό στρατό από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Η φωτογραφία αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας μερικά εικοσιτετράωρα μετά τον βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού σε καταυλισμό παλαιστινίων εκτοπισμένων στη Ράφα την Κυριακή, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους και προκάλεσε κύμα αγανάκτησης σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικά στις ΗΠΑ, όπου οι επικρίσεις πολλαπλασιάζονται για την πολιτική του προέδρου Τζο Μπάιντεν, καθώς ο Δημοκρατικός προσφέρει σχεδόν άνευ όρων υποστήριξη στο Ισραήλ, αν και έχει επικρίνει σε κάποιες περιπτώσεις τον τρόπο που διεξάγονται οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε χθες πως δεν βλέπει να διεξάγεται «μείζων χερσαία επιχείρηση» στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, κατά συνέπεια δεν υπάρχει «αλλαγή πολιτικής» των ΗΠΑ έναντι του Ισραήλ.

Η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ορκίστηκε να αφανίσει τη Χαμάς κι εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 36.096 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακο, έπειτα από την επίθεση των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ σε νότιους τομείς της επικράτειας του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου η οποία στοίχισε τη ζωή σε 1.189 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με νέα καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Η Νίκι Χέιλι, 52 ετών, εγκατέλειψε την κούρσα για τον Λευκό Οίκο τον Μάρτιο, μετά την καθαρή ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ στην εσωκομματική διαδικασία της παράταξής της. Παρά τις σε ορισμένες περιπτώσεις σκληρές επικρίσεις της στον δισεκατομμυριούχο, την περασμένη εβδομάδα διαβεβαίωσε πως θα τον ψηφίσει τον Νοέμβριο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img