25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμος«Ο Μπάιντεν είναι η μόνη μας ελπίδα»: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Ισραήλ απαιτούν...

«Ο Μπάιντεν είναι η μόνη μας ελπίδα»: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Ισραήλ απαιτούν συμφωνία για τους ομήρους

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Φθόριο σε χάρτινες συσκευασίες – Σαφάρι ελέγχων στη Δανία

Η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων εστιάζει στις ουσίες φθορίου σε χάρτινες συσκευασίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Τους επόμενους μήνες, η Δανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα εξετάσει προσεκτικότερα εάν οι εταιρείες που έχουν συσκευασίες από χαρτόνι και χαρτί στα ράφια τους μπορούν να τεκμηριώσουν ότι είναι απαλλαγμένες από ουσίες φθορίου. Χαρτί γιασάντουιτς

Καιρός: Ζέστη και σήμερα Σάββατο 27/7/2024 αλλά με αεράκι

Πιο ήπιος καιρός με λιγότερη ζέστη από σήμερα Σάββατο 27/7/2024. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι ή προς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες δυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με

Οριοθετήθηκε άμεσα φωτιά στον Μαραθώνα – Καίει σε χαμηλή βλάστηση

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στον Μαραθώνα και συγκεκριμένα την οδό Πάρου. Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, οι οποίοι έθεσαν αμέσως την εστία πυρκαγιάς υπό έλεγχο. 23 SHARES

G20: Κοντά σε συμφωνία-ορόσημο για την επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή

Οι χώρες της G20 δεσμεύτηκαν να «συνεργαστούν» ώστε οι κάτοχοι των μεγαλύτερων περιουσιών να φορολογούνται περισσότερο, χωρίς πάντως να φθάσουν στο σημείο να συμφωνήσουν στην επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν που υιοθετήθηκε χθες Παρασκευή κατά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών, στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας.

Βρετανία: Πρόστιμο 7.000€ για ληγμένα 9 μηνών!

Παραβιάσεις σε 22 είδη, συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών.    Με πρόστιμο ύψους σχεδόν 6.000 λιρών (7.100 ευρώ) ήρθε αντιμέτωπο ένα κατάστημα στο Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού διαπιστώθηκε ότι ευπαθή τρόφιμα συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών, ήταν διαθέσιμα προς πώληση 271 ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. Η υπόθεση ξεκίνησε αφού η Trading Standards έλαβε μια καταγγελία από έναν
spot_imgspot_img

να κλείσει συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, κατά το σχέδιο που παρουσιάστηκε προχθές από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Συμφωνία για τους ομήρους τώρα», απαιτούσε διαδηλώτρια που είχε μεταμφιεστεί σε άγαλμα της Ελευθερίας, ανάμεσα σε θάλασσα σημαιών του Ισραήλ.

«Ο Μπάιντεν είναι η μόνη μας ελπίδα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο άλλη διαδηλώτρια, η Αμπιγκέιλ Τσουρ, 34 ετών.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση πρότεινε νέο οδικό χάρτη ενόψει πλήρους κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που συμπεριλαμβάνει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο Τελ Αβίβ, διαδηλωτές κράταγαν μεγάλο πανό με το σύνθημα «Μπάιντεν, σώσε τους από τον Νετανιάχου».

Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους που μίλησαν στο AFP δεν έκρυψαν πως φοβούνται ότι ο πρωθυπουργός Νετανιάχου θα θέσει σε κίνδυνο τη συμφωνία.

Για την Ντίτι Καπουάνο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός ενδιαφέρεται περισσότερο για την «εξουσία» του από ό,τι για την τύχη των ομήρων.

«Ελπίζω ο κ. Μπάιντεν να ασκήσει επαρκή πίεση ώστε η κυβέρνηση και ο κ. Νετανιάχου να δεχθούν τη συμφωνία», συνέχισε η 46χρονη με την ισραηλινή σημαία στους ώμους.

Σε ανακοίνωσή του, το Φόρουμ των Οικογενειών των Ομήρων και των Εξαφανισθέντων ανέφερε πως θα απαιτήσει «η ισραηλινή κυβέρνηση να εγκρίνει αμέσως τη συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων και να ξαναφέρει σπίτι όλους τους ομήρους».

«Θα ζητήσουμε επίσης όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης και τα μέλη του συνασπισμού να δεσμευτούν δημόσια να υποστηρίξουν τη συμφωνία και να μην επιτρέψουν (…) να τορπιλιστεί και να θέσουν σε κίνδυνο τους ομήρους», πρόσθεσε η συλλογικότητα.

Ακροδεξιοί ισραηλινοί υπουργοί απαίτησαν να παραιτηθούν, να ρίξουν την κυβέρνηση αν ο κ. Νετανιάχου προχωρήσει στο κλείσιμο συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία», αντέτεινε ο Γκλικ Γκιλάντ, 51 ετών, κρατώντας πελώρια αμερικανική σημαία. «Είμαστε αρκετά δυνατοί για να ασχοληθούμε με τον πόλεμο μετά. Καταρχήν ας τους ξαναφέρουμε σπίτι», πρόσθεσε.

«Ελπίζω επειδή εμπιστεύομαι τον λαό μου, όχι επειδή εμπιστεύομαι την κυβέρνησή μου», συνόψισε η Ντορίτ Λαόρ, διαδηλώτρια 60 ετών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img