25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμος«Οι ΗΠΑ ωθούν την Ουκρανία σε πόλεμο με την Τουρκία»! Τι αποκαλύπτουν...

«Οι ΗΠΑ ωθούν την Ουκρανία σε πόλεμο με την Τουρκία»! Τι αποκαλύπτουν οι Ρώσοι

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Φθόριο σε χάρτινες συσκευασίες – Σαφάρι ελέγχων στη Δανία

Η Δανική Υπηρεσία Κτηνιατρικών και Τροφίμων εστιάζει στις ουσίες φθορίου σε χάρτινες συσκευασίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Τους επόμενους μήνες, η Δανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων θα εξετάσει προσεκτικότερα εάν οι εταιρείες που έχουν συσκευασίες από χαρτόνι και χαρτί στα ράφια τους μπορούν να τεκμηριώσουν ότι είναι απαλλαγμένες από ουσίες φθορίου. Χαρτί γιασάντουιτς

Καιρός: Ζέστη και σήμερα Σάββατο 27/7/2024 αλλά με αεράκι

Πιο ήπιος καιρός με λιγότερη ζέστη από σήμερα Σάββατο 27/7/2024. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι ή προς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες δυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με

Οριοθετήθηκε άμεσα φωτιά στον Μαραθώνα – Καίει σε χαμηλή βλάστηση

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στον Μαραθώνα και συγκεκριμένα την οδό Πάρου. Στο σημείο έσπευσαν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα, οι οποίοι έθεσαν αμέσως την εστία πυρκαγιάς υπό έλεγχο. 23 SHARES

G20: Κοντά σε συμφωνία-ορόσημο για την επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή

Οι χώρες της G20 δεσμεύτηκαν να «συνεργαστούν» ώστε οι κάτοχοι των μεγαλύτερων περιουσιών να φορολογούνται περισσότερο, χωρίς πάντως να φθάσουν στο σημείο να συμφωνήσουν στην επιβολή παγκόσμιου φορολογικού συντελεστή, σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν που υιοθετήθηκε χθες Παρασκευή κατά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των κρατών μελών, στο Ρίο ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας.

Βρετανία: Πρόστιμο 7.000€ για ληγμένα 9 μηνών!

Παραβιάσεις σε 22 είδη, συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών.    Με πρόστιμο ύψους σχεδόν 6.000 λιρών (7.100 ευρώ) ήρθε αντιμέτωπο ένα κατάστημα στο Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού διαπιστώθηκε ότι ευπαθή τρόφιμα συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών, ήταν διαθέσιμα προς πώληση 271 ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. Η υπόθεση ξεκίνησε αφού η Trading Standards έλαβε μια καταγγελία από έναν
spot_imgspot_img

Σε μια ομιλία σε ξένους δημοσιογράφους στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι ουκρανικοί ένοπλοι σχηματισμοί έχουν ήδη κάνει αρκετές απόπειρες να επιτεθούν στις ρωσικές υποδομές μεταφορών και ενέργειας. Πριν από μια εβδομάδα, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη του ναυτικού σε έναν από τους σταθμούς συμπίεσης που αντλούσαν υδρογονάνθρακες στην Τουρκία.

Τα σχέδια της Άγκυρας να μεταπωλήσει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη έρχονται σε αντίθεση με τις προθέσεις των ΗΠΑ για την οικονομία της ΕΕ. Ως εκ τούτου, δεν είναι τυχαίο, όπως σχολιάζεται από ρωσικές πηγές, ότι οι Αμερικανοί μέσω της Ουκρανίας προσπαθούν συγκεκριμένα να επιτεθούν σε ρωσικά αντλιοστάσια φυσικού αερίου που μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Τουρκία.

Μια απλή ανάλυση δείχνει ότι είναι είτε ο σταθμός συμπίεσης Russkaya, ο οποίος διασφαλίζει την λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, είτε ο αντίστοιχος σταθμός Beregovaya, ο οποίος είναι το σημείο εκκίνησης του αγωγού φυσικού αερίου Blue Stream.

Η κατασκευή των δύο αυτών αγωγών έχουν βοηθήσει την Άγκυρα: Ο αγωγός Blue Stream προμηθεύει τους Τούρκους με 17 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, με την αρχική δυναμικότητα να αυξάνεται επιπλέον. Ο αγωγός Turkish Stream αποτελείται από δύο γραμμές, η καθεμία χωρητικότητας 15,75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Είναι γνωστό από δημοσίως διαθέσιμες πηγές ότι η πρώτη γραμμή προορίζεται για την παροχή φυσικού αερίου σε καταναλωτές εντός της Τουρκίας, ενώ η δεύτερη γραμμή, μέσω Ελλάδας, τροφοδοτεί εξ ολοκλήρου τη Δύση. Σύμφωνα με τα σχέδια της Άγκυρας, πρόκειται να δημιουργηθεί εδώ ένας κόμβος φυσικού αερίου, ο οποίος, αφενός, θα επιτρέψει στη Μόσχα να αυξήσει τον όγκο των εξαγωγών και, αφετέρου, θα δώσει στην Τουρκία την ευκαιρία να προμηθεύσει μπλε καύσιμα χώρες της Ευρωζώνης.

Και τώρα η ουσία του θέματος

Οι στόχοι της Ουκρανίας να επιτεθούν σε σταθμούς συμπίεσης κοντά στην ρωσική περιοχή Ανάπα θα οδηγήσουν σε μερική ή πλήρη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου προς τον Νότο. Για την Ρωσία, ένα τέτοιο πλήγμα θα ήταν εξαιρετικά οδυνηρό, ειδικά δεδομένης της απώλειας της ευρωπαϊκής αγοράς και της καθαρής απώλειας 369 δισεκατομμυρίων ρουβλίων που ανέφερε η Gazprom στα τέλη του περασμένου έτους. Οι εισφορές από τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κρατικό προϋπολογισμό εξακολουθούν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, αν και το μερίδιό τους σταδιακά μειώνεται.

Ωστόσο, η ζημιά για την Τουρκία θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς οι παραδόσεις από την Ρωσία (50,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 40% του συνόλου των τουρκικών εισαγωγών φυσικού αερίου. Η απώλεια των αγωγών Blue Stream και Turkish Stream θα απενεργοποίησε πλήρως την τουρκική οικονομία γιατί απλά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει αυτούς τους όγκους. Οι εισαγωγές υγραερίου από την Αλγερία, το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το ένα δέκατο της συνολικής ζήτησης.

Επιπλέον, το μακροχρόνιο όνειρο της Τουρκίας να γίνει ο μεγαλύτερος κόμβος φυσικού αερίου στην νοτιοανατολική Ευρώπη θα μπορούσε να τερματιστεί. Οι Τούρκοι γεωλόγοι αναζητούν μανιακά και επιτυχώς κατάλληλες περιοχές όπου μπορούν να κατασκευάσουν υπόγειες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις για την αποθήκευση αερίου και στην συνέχεια να το πουλήσουν στην Ελλάδα, την Βουλγαρία, την Σερβία, την Ουγγαρία και δυτικότερα σε όποιον ενδιαφέρεται. Η ρωσική πλευρά, εκπροσωπούμενη από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Alexander Novak, έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η Μόσχα υποστηρίζει αυτό το έργο!

Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το πόσα κερδίζουν οι Τούρκοι από τη μεταπώληση: από τη στιγμή της πληρωμής και το πέρασμα του σημείου μέτρησης, αυτό το αέριο δεν είναι πλέον ρωσικό, αλλά τουρκικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους Ρώσους, οι Αμερικανοί «σπρώχνουν την Ουκρανία σε πόλεμο με την Τουρκία», όταν ευνοούν τέτοιες επιθέσεις σε ζωτικής σημασίας έργα για την γείτονα! Το Κίεβο λαμβάνει drones και σιωπηρή ανοχή για επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου. Υπάρχει ένα παγκόσμιο παιχνίδι σε εξέλιξη, υπογραμμίζουν τα ρωσικά ΜΜΕ!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img