28.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠόλεμοςΠυρηνική είδηση από τις ΗΠΑ! Πώς αντέδρασαν στη Ρωσία;

Πυρηνική είδηση από τις ΗΠΑ! Πώς αντέδρασαν στη Ρωσία;

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Φωτιά στο Μαραθώνα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε αποθήκη λιπασμάτων στο Κάτω Σούλι

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτική αποθήκη στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 22:00 σε αποθήκη λιπασμάτων, η οποία κάηκε ολοσχερώς, ωστόσο δεν υπήρξε κίνδυνος επέκτασης σε παρακείμενους χώρους. Στο σημείο επιχείρησαν 22 Πυροσβέστες με οχτώ οχήματα. Συνέδραμαν επίσης εθελοντές Πυροσβέστες. https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1816211834036183163

Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια: Μια ύπουλη απειλή για την όραση – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια αποτελεί την  κύρια αιτία απώλειας όρασης στις ηλικίες 20 έως 74 ετών. Μελέτες έχουν δείξει ότι σχεδόν ένας στους τρεις ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και 2 πάσχουν από διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν όσοι: Έχουν διαγνωστεί με διαβήτη πολλά χρονιά πριν Έχουν σταθερά υψηλά επίπεδα υπεργλυκαιμίας στο αίμα Έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση

Εξοπλιστικό κρεσέντο από την Αρμενία με αγορά ιρανικών οπλικών συστημάτων

Σε ένα άνευ προηγουμένου, για τα δεδομένα της περιοχής, εξοπλιστικό κρεσέντο έχει επιδοθεί η Αρμενία, με τά τον καταστροφικό για αυτήν πόλεμο του 2020 στο Αρτσάχ και την απώλεια του το 2023. Έτσι, μετά την σύναψη προμηθειών για την απόκτηση αμυντικού υλικού από Ινδία και Γαλλία, τώρα στον κατάλογο των χωρών που εξοπλίζουν την Αρμενία

«Φλέγεται» το Βοβτσάνσκ από τα ρωσικά πυρά (βίντεο)

Φλέγεται το Βοβτσάνσκ από τα ρωσικά πυρά καθώς πλέον στόχος της ρωσικής διοίκησης είναι να γίνει διάσπαση της οχυρωμένης πόλης με σκοπό να περάσει σε πόλεμο ελιγμών στο Χάρκοβο. Ρωσικές βόμβες FAB και πυρά πυροβολικού κάνουν την νύχτα μέρα με σκοπό να εκδιώξουν και τους τελευταίους Ουκρανούς που την υπερασπίζονται. Heavy bombing and firefights continue

Συναγερμός σε 12 χώρες για τοξικά συσκευασμένα μανιτάρια – Δύο κρούσματα αλλαντίασης

Αυξήθηκαν οι χώρες που ειδοποιήθηκαν από την Ευρώπη για συσκευασμένα δηλητηριώδη μανιτάρια. Σε 12 χώρες απευθύνεται πλέον η ειδοποίηση του Ευρωπαϊκού RASFF για τα τοξικά συσκευασμένα μανιτάρια, από 9 που περιλαμβάνονταν στην αρχική ειδοποίηση στα τέλη Ιουνίου. Η ανάκληση επεκτάθηκε όχι μονο ως προς τον αριθμό των χωρών αλλά και ως προς τις παρτίδες των
spot_imgspot_img

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως θα πραγματοποιήσουν δύο δοκιμαστικές εκτοξεύσεις των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Minuteman III από τη Διαστημική Βάση Δυνάμεων Vandenberg μέσα στη νέα εβδομάδα.

Οι Ρώσοι παρακολουθούν τη νέα εξέλιξη και τη συνδέουν απόλυτα με την κλιμάκωση στην Ουκρανία και τις προκλήσεις του ΝΑΤΟ κατά της Μόσχας, με αποκορύφωμα το «πράσινο φως» στα πλήγματα μέσα σε ρωσικά εδάφη.

Πιο συγκεκριμένα, η Διοίκηση των Διαστημικών Δυνάμεων των ΗΠΑ ανακοίνωσε σχέδια για εκτόξευση δύο ICBM Minuteman III στις 4 και 6 Ιουνίου.

Οι γερασμένοι πύραυλοι, που βρίσκονται σε υπηρεσία από τη δεκαετία του 1970, θα αρχίσουν να αντικαθιστώνται μέσω του προγράμματος Sentinel ICBM.

Ταυτόχρονα ο Minuteman III θα παραμείνει η ραχοκοκαλιά και η κινητήρια δύναμη της πυρηνικής αποτροπής της Αμερικής.

Οι προγραμματισμένες δοκιμές ανακοινώθηκαν στις 30 Μαΐου, την παραμονή της παρανοϊκής απόφασης της κυβέρνησης Μπάιντεν να άρει τους επίσημους περιορισμούς στα ουκρανικά πλήγματα βαθιά μέσα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς προέλευσης του ΝΑΤΟ.

Η δοκιμή της 4ης Ιουνίου αρχικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, αλλά αναβλήθηκε αφού η Πολεμική Αεροπορία έπρεπε να «τερματίσει με ασφάλεια» μια δοκιμαστική εκτόξευση Minuteman III τον Νοέμβριο, αφού εντόπισε μια απροσδιόριστη «ανωμαλία».

Όσον αφορά την δοκιμή της 6ης Ιουνίου, μεταδίδεται πως ήταν ήδη προγραμματισμένη από καιρό για εκείνη την ημερομηνία.

Αμερικανοί πρώην αξιωματούχοι, μιλώντας σε ρωσικά ΜΜΕ, υποστηρίζουν πως αυτή η εξέλιξη δεν έχει σχέση με τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Ωστόσο το «timing» μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ιδίως μερικές μέρες μετά την απόπειρα να πληγεί ένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης πυρηνικής επίθεσης βαθιά μέσα στη Ρωσία (ΕΔΩ λεπτομέρειες).

«Υπήρξαν πάνω από 300 δοκιμαστικές εκτοξεύσεις [Minuteman III] τα τελευταία 50 χρόνια. Επομένως, είναι κάτι που συμβαίνει περιοδικά και είναι μια άσκηση ρουτίνας τύπου προπόνησης», επιμένει ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και παρατηρητής διεθνών και στρατιωτικών υποθέσεων Earl Rasmussen.

Ο Aleksei Borzenko, βετεράνος Ρώσος στρατιωτικός δημοσιογράφος και αναπληρωτής αρχισυντάκτης της εφημερίδας Literary Russia, συμφωνεί γενικά με την εκτίμηση του Αμερικανού πρώην αξιωματούχου, αποτυπώνοντας και τη γενικότερη στάση των Ρώσων στο άκουσμα της είδησης.

«Νομίζω ότι οι ΗΠΑ διενεργούν έλεγχο των πυραύλων τους που εκτοξεύουν πυρηνικές κεφαλές. Είναι γεγονός ότι δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία δοκιμή για πολύ καιρό», είπε ο Μπορζένκο στο Sputnik, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία δοκιμάζει τους στρατηγικούς πυραύλους της κατά μέσο όρο μία ή δύο φορές το χρόνο για να εξασφαλίσει την ετοιμότητα.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA-US AIR FORCE photo

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img