25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠυρκαγιέςΛαμία: Νέες μαρτυρίες για το εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα γεύματα - «Μύριζε...

Λαμία: Νέες μαρτυρίες για το εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα γεύματα – «Μύριζε βενζίνη»

Δημοσιεύθηκε:

Σχετικά

Βρετανία: Πρόστιμο 7.000€ για ληγμένα 9 μηνών!

Παραβιάσεις σε 22 είδη, συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών.    Με πρόστιμο ύψους σχεδόν 6.000 λιρών (7.100 ευρώ) ήρθε αντιμέτωπο ένα κατάστημα στο Yorkshire του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού διαπιστώθηκε ότι ευπαθή τρόφιμα συμπεριλαμβανομένων παιδικών γιαουρτιών, ήταν διαθέσιμα προς πώληση 271 ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. Η υπόθεση ξεκίνησε αφού η Trading Standards έλαβε μια καταγγελία από έναν

Πυρκαγιές στον Καναδά: Στις ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες στηρίζουν τις ελπίδες τους οι πυροσβέστες

Η πτώση της θερμοκρασίας και η βροχή αναμένεται να βοηθήσουν τους πυροσβέστες που συνεχίζουν να δίνουν μάχη σήμερα ενάντια στη γιγαντιαία δασική πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ένα μέρος της τουριστικής πόλης Τζάσπερ, στον δυτικό Καναδά, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Η πόλη βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού πάρκου του Τζάσπερ, του μεγαλύτερου του Καναδά, το οποίο

Υπογονιμότητα & διατροφή: Ποιες καλοκαιρινές απολαύσεις βλάπτουν; – Κουρδιστό Πορτοκάλι

Στο ταξίδι προς τη γονιμότητα η διατροφή κατέχει εξέχουσα θέση. Παρότι δεν διορθώνει όλα τα προβλήματα που εμποδίζουν την απόκτηση απογόνων, μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών για σύλληψη. Όσες γυναίκες, επομένως, προσπαθούν να συλλάβουν πρέπει να προσέχουν τη δίαιτά τους, αφού κάθε τροφή που καταναλώνουν έχει αντίκτυπο στη αναπαραγωγική ικανότητα. Βέβαια, δεν υπάρχει

50άρι μηχανάκι για την USSOCOM

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων ΗΠΑ (USSOCOM) αξιολόγησε τον περασμένο Ιούνιο την στρατιωτική ελαφριά και μικρού μεγέθους έκδοση της 50άρας μοτοσικλέτας Anthem της εταιρείας Ryvid, η οποία είχε παρουσιαστεί τον Μάιο στην έκθεση SOF Week 23. Το μηχανάκι είναι ηλεκτρικό και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 120 χ.α.ω, ενώ η μέγιστη αυτονομία του με μία φόρτιση είναι 320

Τροφική δηλητηρίαση από παγωτό

Πως θα καταλάβετε ότι το παγωτό σας έχει χαλάσει. Είναι παγκοσμίως αποδεκτό ότι το παγωτό είναι το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού ίσως και ολόκληρου του χρόνου, χαρίζοντας μας όχι μόνο απόλαυση αλλά και αυτό το  απαράμιλλο “μυρμήγκιασμα” στον ουρανίσκο, μας ενώνει με την παιδική μας ηλικία, η  κρύα θερμοκρασία του ενισχύει την ενεργοποίηση του εγκεφάλου
spot_imgspot_img

Τα σενάρια για τη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα γεύματα στη Λαμία

Νέες αποκαλύψεις για το εργοστάσιο στη Λαμία που εμπλέκεται με την τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητών σε σχολείο.

Στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής» ο Βασίλης Λαμπρόπουλος φέρνει στο φως νέες καταγγελίες για τα έτοιμα γεύματα σε σχολεία και οργανισμούς του Δημοσίου. Ήδη η Πυροσβεστική έχει κάποιες ενδείξεις για τα αίτια της πυρκαγιάς και σύμφωνα με μαρτυρίες των ιδιωτών που βοήθησαν στο σημείο, ο χώρος «μύριζε βενζίνη».

Η χημική ανάλυση 20 δειγμάτων από ισάριθμα σημεία του κατεστραμμένου εργοστασίου στη Λαμία, τα δεδομένα που θα δώσει η έρευνα από τις κάμερες στο πίσω μέρος του κτηρίου και σε άλλες γειτονικές μονάδες και οι καταθέσεις υπαλλήλων σε αυτές αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της πυρκαγιάς.

Υψηλόβαθμα στελέχη που μίλησαν στο Βήμα αναφέρθηκαν στην ύπαρξη αρχικών ενδείξεων εμπρησμού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα διερευνηθούν τόσο ο ισχυρισμός ότι γη φωτιά ξεκίνησε από τη σβησμένη μηχανή ενός βαν που βρισκόταν στο υπόστεγο του κτηρίου όσο και η καταστροφή δύο καταγραφικών συστημάτων και η εξαφάνιση ενός τρίτου στις κάμεράς από το σύστημα εποπτείας του κεντρικού χώρου της συγκεκριμένης μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της επόμενης ημέρας από την πυρκαγιά ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη του ΕΦΕΤ για να πραγματοποιήσει σχετικό έλεγχο έπειτα από διαδικασία που είχε αναβληθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί αλλά και τη μαρτυρία αλλοδαπού εργαζομένου που περίμενε τον φύλακα του εργοστασίου, η φωτιά ξεκίνησε από το υπόστεγο του κτηρίου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν τρία φορτηγά ψυγεία από τα οποία θα μπορούσε να προκληθεί η φωτιά. Η μαρτυρία όμως του εργαζομένου ανατρέπει όλα τα σενάρια.

Αντιθέτως σύμφωνα με όσα είπε ο εργαζόμενος, η φωτιά ξεκίνησε από το μπροστινό μέρος – που περιλαμβάνει τη μηχανή – του παρκαρισμένου βαν και το οποίο ήταν πολύ κοντά στο κεντρικό κτήριο που παραδόθηκε στις φλόγες. Σημαντικό ρόλο όμως θα παίξουν και οι κάμερες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του εργοστασίου.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια ύποπτη κίνηση από το διάστημα που ξεκίνησε η πυρκαγιά μέχρι όταν επεκτάθηκε. Από τις κάμερες όμως δεν φαινόταν εκείνη την ώρα να υπάρχει κάποιο άτομο στον περιφραγμένο χώρο.

Ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει τις Αρχές είναι η ταχύτητα που εξαπλώθηκε η φωτιά, η οποία δεν δικαιολογούταν σύμφωνα με εμπειρογνώμονες από τα υλικά που είχε στο εσωτερικό του, το εργοστάσιο. Μαρτυρίες ιδιωτών που βοήθησαν στην κατάσβεση, αναφέρουν ότι μύριζε βενζίνη χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται ακόμα.

Ένας χημικός και ένας μηχανολόγος μηχανικός θα συνδράμουν στις έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς και τη σύνταξη του τεχνικού πορίσματος.

Σχετικές ειδήσεις

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Πρόσφατα

spot_img